Ara llegint
Una guia agrupa tots els vins i cellers de Menorca

Una guia agrupa tots els vins i cellers de Menorca

El Consell Insular de Menorca i l’Associació Leader Illa de Menorca han presentat avui migdia en roda de premsa una doble edició en català-castellà i anglès-francès d’una Guia dels Vins i Cellers de Menorca. Es tracta d’una publicació de 74 pàgines on s’inclou per primera vegada informació sobre cadascun dels nou cellers que estan elaborant vi a la nostra illa, així com descripcions completes dels 39 productes que actualment elaboren amb una fitxa que permet conèixer des de les varietats, a la nota de tast o el maridatge recomanat, entre d’altres.

S’inclou també un mapa d’ubicació per situar fàcilment els nou productors repartits arreu del territori insular. La guia pretén ser una eina de promoció del vi de Menorca però sobretot de consulta, i està adreçada no només als aficionats al món del vi sinó també a professionals com sommeliers o restauradors amb l’objectiu que la tinguin a mà als seus establiments per poder consultar-la i, d’aquesta manera, explicar amb propietat les característiques del vi que es fa a Menorca.

El Consell Insular de Menorca ha volgut recordar que el vi de Menorca està reconegut al món de la gastronomia i que en molts casos ha aconseguit situar-se com el millor de Balears o que els experts, en les darreres crítiques gastronòmiques, l’han situat al mateix nivell que les millors regions vitivinícoles del nostre país com Ribera del Duero, La Rioja o Priorat.

El treball fa una fotografia del que representa a dia d’avui el sector vitivinícola menorquí però també del seu potencial. Segons dades de l’Institut de Qualitat Agroalimentària de Balears sobre producció de vi sota la Indicació Geogràfica Protegida Illa de Menorca, l’any 2019 hi havia comptabilitzada una extensió de vinyes de 79 hectàrees, de les quals 44 estaven dedicades a producció però en els darrers tres anys, s’havien sembrat 35 hectàrees més que no havien entrat encara a produir però que s’esperava que ho fessin pròximament.

L’acte de presentació ha tingut lloc avui dimecres a Sa Granja i ha comptat amb la participació del conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, el President de l’Associació Leader Menorca, Francisco Canals, el President de l’Associació de Productors de Vins de Menorca, Xavier Solano, el coordinador de la guia, David Baret, a més de propietaris dels diferents cellers, restauradors i gent relacionada amb el món del vi.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt