Ara llegint
Una jornada per analitzar aspectes de Cabrera com la història, la biodiversitat o la pesca

Una jornada per analitzar aspectes de Cabrera com la història, la biodiversitat o la pesca

Una jornada per analitzar aspectes de Cabrera com la història, la biodiversitat o la pesca

El director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha inaugurat avui la V Jornada de Recerca del Parc nacional marítim-terrestre de l’arxipèlag de Cabrera. Aquest acte, celebrat des del 2018, és un punt d’encontre per investigadors, treballadors, agents socials i econòmics, i administracions vinculades al parc on s’exposen els avanços fets durant el darrer any a l’espai natural protegit.

Enguany, s’han programat sis ponències i una taula oberta. La doctora Isabelle Bes, parlarà dels nous aspectes que s’han conegut gràcies a les darreres memòries descobertes respecte a la captivitat dels presoners napoleònics a Cabrera.

Pel que fa a biodiversitat, destaca la ponència sobre el descobriment d’una estepa mai documentada a les Illes Balears i que es troba en perill d’extinció, a càrrec del doctor Miquel Capó. A més, el micòleg Joan Carles Salom, parlarà de la biodiversitat dels fongs i mixomicets del parc i les seves funcions ecològiques.

Sobre la part marina, la investigadora Nuria Marbà explicarà el seguiment de praderies de posidònia, mentre que el tècnic Josep Coll dedicarà la ponència al seguiment de la ictiofauna dels fons durs infralitorals del parc, ja que segons els censos realitzats els dos darrers anys les espècies d’interès pesquer mostren bon estat de conservació i en la majoria d’estacions s’ha multiplicat per vuit la biomassa d’ençà que es va crear el parc. La darrera xerrada serà a càrrec de la tècnica del Parc, Victòria Horrach, que parlarà sobre el seguiment de l’activitat pesquera i les conclusions extretes l’any 2021, com la ràtio de captures i les espècies principals.

La jornada acabarà amb una taula oberta sobre el passat, present i futur la pesca artesanal al Parc Nacional de Cabrera.

Mas ha ressaltat la importància de generar consciència social sobre els valors de Cabrera i de mantenir els estudis que es fan a l’arxipèlag de diferents aspectes, no sols de la biodiversitat, sinó també de l’arqueologia i del passat de Cabrera.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt