Ara llegint
Vi de la Terra homenatja Sebastià Batle Llompart amb la primera edició del Premi Vinyòvol

Vi de la Terra homenatja Sebastià Batle Llompart amb la primera edició del Premi Vinyòvol

Vi de la Terra homenatja Sebastià Batle Llompart amb la primera edició del Premi Vinyòvol

La Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra Mallorca ha lliurat avui el seu I Premi Vinyòvol a Sebastià Batle Llompart per tota una vida dedicada al cultiu de la vinya, a Biniali.

Aquest ha estat l’acte central de la celebració del Dia del Viticultor, una festa durant la qual la presidenta de Vi de la Terra Mallorca, Magdalena Mesquida, ha anunciat la posada en marxa de distints estudis científics per estalonar la singularitat dels vins de la IGP.

Durant la diada, Mesquida ha anunciat la posada en marxa d’aquests estudis per contribuir al reconeixement de la qualitat de les seves elaboracions davant els organismes autonòmics i estatals. El primer estudi serà per dur a terme la zonificació del terrer de l’illa de Mallorca i anirà a càrrec del professor de la Universitat de les Illes Balears Jaume Vadell. Un altre estudi servirà per definir les noves mencions facultatives que aspiren a ser reconegudes, a càrrec de dos historiadors de prestigi com són Antoni Contreras i Mateu Morro.   

A més durant l’any que ara comença, segons ha anunciat, es treballarà en actualitzar el plec de condicions pel que fa a les varietats locals i per demanar l’autorització per elaborar escumosos.

Al berenar que ha acompanyat la reunió anual dels cellers i viticultors adscrits a Vi de la Terra Mallorca, celebrat a la localitat de Sant Joan, hi han estat presents una vuitantena de viticultors i cellers adscrits a la IGP. 

Han assistit com a convidats la consellera insular de Promoció Econòmica i Dessenvoluament Local Pilar Amate i el director general de Qualitat Alimentària i Producte Local de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Llabrés. En les seves intervencions han compromès el suport dels seus departaments a la tasca feta per Vi de la Terra Mallorca. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt