Ara llegint
Arriba l’horari d’hivern al TIB, amb millores de servei a 27 línies

Arriba l’horari d’hivern al TIB, amb millores de servei a 27 línies

Entren en vigor els horaris d’hivern del bus interurbà de Mallorca

Els nous horaris d’hivern dels autobusos interurbans de Mallorca comencen a partir de demà, dia 1 de novembre, i incorporen mesures de millora del servei en 27 línies de la xarxa de Transports de les Illes Balears (TIB) respecte de la temporada d’hivern de l’any passat, d’acord amb la seva major demanda per part dels usuaris, amb una ampliació horària i de reforç del servei a les hores punta, amb ampliacions de recorregut en alguns casos i del nombre de vehicles i la seva capacitat a diverses línies.

L’entrada en vigor dels nous horaris d’hivern inclou una millora del servei a prop d’una trentena de línies distribuïdes per diverses zones respecte del mateix període del 2022, en concret 27 línies amplien el servei respecte l’hivern de l’any passat, un 53% del total de 51 línies de la nova oferta per als propers mesos, i dona resposta a les que tenen major demanda, com les línies que uneixen els principals municipis de la Part Forana amb Palma, tal com ha avançat la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, marta Vidal, aquest dimarts en una resposta al ple del Parlament.  

Així, es reforcen les línies troncals entre les zones de major demanda de l’illa i la ciutat de Palma, com són les línies 302 Can Picafort-Palma, 401 Cala Millor sud-Palma, 501 Manacor-Campos-Palma, així com altres línies com les 101 Port d’Andratx-Palma, 102 Peguera-Palma, 103 Santa Ponça-Palma, 106 El Toro-Palma, 108 Son Caliu-Palma, 202 Estellencs-Palma i 403 Campos-Algaida-Palma.

S’incrementa l’oferta respecte a la de l’hivern passat amb ampliacions horàries i reforç del servei a les hores puntes del dia, i també hi ha línies que amplien també el recorregut, com la 103 Santa Ponça-Palma que arriba fins a Son Caliu. D’aquesta manera, es pretén garantir el servei habitual als residents que empren el transport públic per als seus desplaçaments diaris per anar al seu lloc de feina o centre d’estudis.

D’una altra banda, amb els horaris d’hivern es finalitzen diverses línies i l’oferta incrementada a zones costaneres pròpies d’estiu, tal com s’han fet els darrers anys, si bé es mantenen els horaris d’algunes línies de major demanda durant novembre, com les línies 203 Port de Sóller-Valldemossa, 204 Port de Sóller-Palma, 232 Port de Sóller- Fornalutx i 324 Can Picafort-Alcúdia. També s’incrementa l’oferta de les zones de la badia de Llevant ( línia 401 Cala Millor sud-Palma) i la badia d’Alcúdia (302 Can Picafort-Alcúdia-Palma).

Així mateix, també s’incrementa la capacitat dels busos amb vehicles de 18 metres en algunes línies, com la 122 Port Andratx-Santa Ponça. A més, també s’hi afegeixen més vehicles a línies d’alta demanda com les de Peguera (102), Santa Ponça (103), Magaluf (104) i Son Caliu (108).

Des del TIB, també es recorda que els residents a Mallorca poden viatjar actualment de forma gratuïta amb la Targeta Intermodal. Les persones que no disposin de Targeta Intermodal poden viatjar amb la targeta bancària en tota la xarxa del TIB (bus, tren i metro).

Per a més informació sobre les línies i els horaris es pot consultar la pàgina web www.tib.org

Principals millores de l’oferta de bus interurbà per zones

Ponent

 • 101 Port Andratx – Palma : reforça el servei amb una nova sortida de Palma a les 23 h i a les 22 h des de Port d’Andratx.
 • 102 Peguera – Palma: afegeix noves sortides a les 23 h, tant des de Palma com des de Peguera. S’afegeix un vehicles més respecte de l’hivern passat.
 • 103 Santa Ponça- Palma: allarga de forma permanent el recorregut fins a Costa de la Calma oferint de dilluns a dissabte 27 expedicions d’anada i 26 de tornada, amb una primera sortida de Palma a les 6.10 h i la darrera des de Costa de la Calma a les 23.25 h. Els diumenges compta amb 22 i 21 serveis respectivament. S’afegeix un vehicle més respecte de l’hivern passat.
 • 104 Magaluf – Palma: s’afegeix un vehicle més en relació amb l’hivern passat.
 • 106 El Toro – Palma: allarga el recorregut fins a Nova Santa Ponça i millora el horari de dilluns a dissabte respecte de l’hivern passat incorporant una darrera sortida de Palma a les 22.30 h.
 • 108 Son Caliu – Palma: afegeix el servei de les 22.45 h des de Palma entre setmana.
 • 121 Sant Elm – Andratx: incrementa el servei amb cinc noves expedicions al dia per oferir gairebé la mateixa freqüència que ha tingut durant els mesos d’estiu.
 • 122 Port Andratx – Santa Ponça: comparat amb l’hivern passat, s’incorporen busos articulats de 18 metres amb capacitat per a 57 persones assegudes, a més de 40 dempeus.

Tramuntana

 • 202 Estellencs – Palma: millora el servei amb la incorporació de més freqüències durant tot el dia. D’una banda, s’incorporen dues noves sortides a primera hora del dematí. Des d’Esporles un bus que surt a les 6.45 h amb arribada a Palma a les 7.20 h i des de Palma a les 7.30 h amb arribada a Estellencs a les 8.30 h. D’altra banda, s’incrementa el servei entre setmana amb set anades i set tornades més entre Esporles i Palma, i dues més per sentit per als usuaris d’Estellencs i Banyalbufar. A més, els caps de setmana s’afegeixen dues expedicions a primera i darrera hora per oferir una major amplitud horària.
 • 203 Port de Sóller – Valldemossa – Palma: manté el servei d’estiu fins dia 30/11.
 • 204 Port de Sóller – Palma: manté el servei d’estiu fins dia 30/11
 • 232 Port de Sóller – Fornalutx: manté el servei d’estiu fins dia 30/11.

Raiguer – Nord

 • 302 Can Picafort – Alcúdia – Palma: incrementa l’oferta respecte l’hivern passat per aconseguir una freqüència mitjana de pas de 35/40 minuts.
 • 324 Can Picafort – Alcúdia: s’allarga un mes més, l’any passat va acabar el 31/10 i enguany està previst que finalitzi el 30/11.
 • 316 Son Serra – Inca: increment global d’oferta, aprofitant el nou enllaç bus i tren al baixador Constància/Hospital d’Inca.

Pla – Llevant

 • 401 Cala Millor sud – Palma: s’afegeix una nova expedició de Molí-Hospital (Manacor) a Palma a les 6:30h. Respecte novembre 2022, increment de quatre expedicions per sentit els dissabtes, i de 2 expedicions per sentit els diumenges i festius, i un bus addicional per mantenir la freqüència actual de 30/35 minuts de dilluns a divendres.
 • 403 Campos – Algaida – Palma: nova expedició Campos-Palma a les 6:20h. Utilització de bus articulat a tornades des de Palma a les 15h i les 17:25h, per assegurar una capacitat suficient.
 • 501 Manacor- Campos – Palma: noves expedicions exprés de  Campos a Palma a les 6:25h i les 7:45h per assegurar capacitat suficient. Servei exprés cada 30 minuts de Palma a Campos, de 13:45h a 16:45h, per assegurar capacitat suficiente. Reforç dels serveis entre Felanitx i Manacor a les hores d’entrada i sortida dels instituts. S’incrementa l’oferta respecte novembre de 2022 per mantenir una freqüència actual de 30 min de dilluns a dissabte.
 • 512 Portocolom – Felanitx: de dilluns a dissabte es manté l’horari de temporada d’estiu i incrementa l’oferta respecte a novembre 2022.
 • 514 Cala d’Or – Felanitx – Porrreres: de dilluns a dissabte es manté l’horari d’estiu i incrementa l’oferta respecte a novembre 2022.
 • 516 Cala Figuera – Campos: increments d’oferta respecte a novembre 2022.
 • 517 Santanyí – Colònia de Sant Jordi – Campos: increments d’oferta respecte a novembre de 2022.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt