Ara llegint
Comencen les actuacions per millorar la seguretat de la Ma-30 a l’alçada de la carretera de Manacor

Comencen les actuacions per millorar la seguretat de la Ma-30 a l’alçada de la carretera de Manacor

El departament de Mobilitat i Infraestructures inicia avui dilluns 30 de gener les actuacions a la Ma-30 per millorar la seguretat a la via connectora a l’alçada de la intersecció amb la Ma-15. Una actuació que tindrà una durada de quatre setmanes i que compta amb un pressupost aproximat de 120.000 euros.

El conseller Iván Sevillano ha afirmat que  «una vegada més actuem per millorar la seguretat en punts claus de les nostres carreteres amb una reforma integral amb diverses actuacions al tram».  

Al detall, la intervenció consistirà en la millora del traçat en planta de la corba i la contra corba que existeix just en el tram on connecta la via desdoblada amb la via d’un únic sentit. En aquest punt, està previst demolir els últims quinze metres de mitjana existent i traslladar el zebrat que hi ha al costat esquerre de la calçada sentit Ma-19 (Palma-Llucmajor), amb la finalitat d’eliminar aquestes corbes que existeixen amb el traçat actual.

D’altra banda, s’eliminarà el canvi brusc de rasant i també la barrera New Jersei del marge dret en sentit Ma-19, i es crearà un llit de frenada, incorporant l’eliminació dels obstacles i desnivells que es troben en aquesta zona de sortida de la via.

Es prolongarà també el carril d’incorporació des de la Ma-15 (carretera Manacor) direcció a la Ma-19 i es farà un entroncament del ramal d’enllaç de la rotonda superior a la Ma-30 (via connectora), allargant la incorporació del mateix al tronc, ja que en aquest punt coincideixen el canvi de rasant, la corba i la contra corba i la transició de sentit únic a doble sentit. A més, es reforçarà la il·luminació existent en l’enllaç, prolongant-la fins a la via d’un únic sentit mitjançant la instal·lació de 4 nous bàculs de llum led de baix consum.
​​​​​​​
Finalment, s’avançaran les actuals limitacions de velocitat màxima de 80 a 60 km/h en sentit Ma-19 per advertir als conductors i conductores amb més temps d’aquest canvi d’una via a l’altra, i es reforçarà la senyalització tan horitzontal -amb marques sonores transversals-, com a vertical, ja que es fondejarà la senyalització vertical en groc per a ressaltar l’aproximació a un punt de canvi entre una carretera de doble carril a una via de carril únic.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt