Ara llegint
Ampliació del servei de transport públic en algunes línies que connecten Bunyola, Marratxí, Puigpunyent i Deià amb Palma

Ampliació del servei de transport públic en algunes línies que connecten Bunyola, Marratxí, Puigpunyent i Deià amb Palma

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha presentat avui a Bunyola l’ampliació del servei d’algunes de les línies de transport públic que connecten diferents municipis amb Palma. Els nous serveis, que es posen en marxa dia 1 de ferrer, permeten atendre les necessitats de mobilitat tant sanitàries com laborals, d’estudi i d’oci dels usuaris.

El director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, ha explicat que: “aquestes millores són gràcies al nou model de contractació que ens permeten dissenyar noves rutes i freqüències quan detectam falta de connexions, ho treballam de forma directa amb els Ajuntaments”. Per la seva banda, el batle de Bunyola, Andreu Bujosa: “la feina entre Administracions sempre dona el seus fruits, l’Hospital Joan March és un punt clau pel nostre municipi per això estam molt contents i molt agraïts de recuperar aquesta línia”.

D’una banda, l’actual línia 303 que connecta l’ Hospital Joan March amb Palma modifica el seu itinerari amb una nova extensió del servei fins el poble de Bunyola. D’aquesta manera a partir de dimecres hi haurà sis anades i tornades entre Bunyola i l’Hospital Joan March durant tota la setmana. Les expedicions entre l’Hospital i Bunyola a les hores puntes del matí i el migdia es faran amb un taxi ofert per l’empresa operadora del servei. Així doncs, els treballadors que fan el torn de 8.00 h a 15.00 h, tant si vénen de Bunyola com de Palma/Palmanyola, podran accedir a l’Hospital còmodament amb el transport públic.

La nova línia 303 amplia també l’horari per garantir a tots els usuaris de la línia, com per exemple els de les urbanitzacions de sa Coma-Bunyola i de Marratxí, una arribada a Palma abans de les 8:00 h del matí. A més, s’allarga el servei al vespre amb una darrera sortida des de Palma a les 21:10 h, i una darrera sortida des de l’Hospital Joan March a les 22:10 h.

La línia 205 Bunyola-Palma passa a circular per una nova parada situada a la rotonda d’entrada a les instal·lacions de l’empresa TIRME i al camí de sa Fita, que permetrà també l’accés a l’ urbanització Can Garriga.  A més s’incrementa l’oferta i s’aconsegueix així tenir un servei cada 45 minuts durant tot el dia.

Per la seva part a partir de dia 1 la línia 201 Galilea – Palma modifica el seu recorregut per accedir a Palma per la carretera de Valldemossa. D’aquesta manera es podrà transbordar fàcilment a les línies de l’EMT 12 –IES Son Pacs-, 19 –UIB- i 20 –Hospital Son Espases-.   Això permetrà  connectar el municipi de Puigpunyent amb l’Hospital Son Espases i amb importants centres educatius de Palma, com ara la UIB, l’IES Son Pacs, i els instituts Madina Mayurqa, Joan Maria Thomàs i Josep Maria Llompart. D’altra banda s’allarga l’horari de la línia fins més tard amb una darrera sortida des de Palma a les 21:10 h.

I a partir de dimecres els usuaris de Deià i Llucalcari disposaran d’un servei que els permetrà arribar a Palma abans de les 8 del matí. El nou horari de la línia 201 Galilea – Palma incorpora de dilluns a divendres una sortida a les 6.05 h del matí des del Port de Sóller; d’aquesta manera, es podrà arribar a Palma a les 7.20 h. El servei també es reforça a la franja central del dia i passa de 4 a expedicions per sentit entre les 12.00 h i les 17.00 h. I també s’incorpora una darrera sortida des de Palma a les 22.00 h.

Per a més informació sobre horaris i recorreguts es pot consultar a la web tib.org

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt