Ara llegint
Més de 8’5 milions d’ajuts europeus per a la rehabilitació d’edificis residencials

Més de 8’5 milions d’ajuts europeus per a la rehabilitació d’edificis residencials

La directora general d’Habitatge i Arquitectura, Cris Ballester, s’ha reunit avui amb representants dels consells insulars i dels ajuntaments de les Illes Balears per acostar una de les línies d’ajudes europees que posarà a disposició el Govern dirigides a finançar actuacions de Rehabilitació a nivell de Barri.

A la trobada, que s’ha celebrat a la seu de la Felib, Ballester ha explicat als assistents que aquesta línia d’ajuts prové dels fons europeus Next Generation i es dirigeixen al parc d’edificis i habitatges que presenten un gran potencial de millora a causa de la seva antiguitat i baixa eficiència energètica. Els principals objectius de les ajudes per a la rehabilitació de barris són la lluita contra la pobresa energètica, la millora de la qualitat de vida als habitatges i la descarbonització de la calefacció i els sistemes de refrigeració dels edificis.

El programa d’ajuda a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri compta amb un pressupost de 8.626.110 euros a les Illes Balears per subvencionar actuacions de millora i rehabilitació d’edificis d’ús predominant residencial i rehabilitació d’habitatges, incloses les unifamiliars, sempre que s’obtengui una reducció del consum d’energia primària no renovable que sigui com a mínim un 30%. S’admet qualsevol tipus d’obra, sempre que assoleixi l’objectiu de reducció d’energia. I no seran subvencionables les actuacions d’inversió en generadors tèrmics que utilitzin combustible d’origen fòssil.

Els edificis que s’hi poden acollir, han de tenir almanco un 50% de la superfície construïda dedicada a ús residencial d’habitatge; comptar amb l’acord de la comunitat de propietaris; i almanco el 50% dels habitatges hauran de constituir domicili habitual i permanent de propietari, usufructuari o llogater.

La Direcció General d’Habitatge ha traslladat aquesta informació en un primer contacte amb ajuntaments, consells insulars i organismes autònoms, que són els que han de remetre les propostes d’actuació de rehabilitació de barris en els seus municipis. Més enllà d’aquesta reunió, des d’Habitatge també s’enviarà una carta a cada administració amb un model de document per emplenar i retornar amb la proposta d’actuació dins el Programa de Rehabilitació de Barris. Recollides les propostes, la Conselleria de Mobilitat i Habitatge seleccionarà les actuacions i les remetrà al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt