Ara llegint
Cinc projectes per millorar la gestió de residus a Menorca, subvencionats amb fons europeus

Cinc projectes per millorar la gestió de residus a Menorca, subvencionats amb fons europeus

Els projectes subvencionats són la construcció de la planta de digestió anaeròbia a Es Milà per al tractament de bioresidus recollits separadament (1.041.442,61 €); la implantació de la recollida separada de bioresidus destinats a compostatge en els municipis de Maó i Es Castell (483.648,47 €); l’adquisició de deixalleries mòbils per a l’illa de Menorca (117.260,31 €); la implantació de la recollida separada de bioresidus destinats a compostatge en els municipis de Ciutadella, Ferreries i Es Migjorn (78.060,48 €); i la instal·lació de preparació per a la reutilització de residus voluminosos a Menorca (61.659,68 €).

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, i el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell de Menorca, Josep Juaneda, han presentat, aquest dimecres, els cinc projectes seleccionats en la convocatòria per al suport a la implementació de la normativa de residus i el foment de l’economia circular a les Illes Balears, finançada a través de fons europeus Next Generation EU.

La convocatòria estava dotada amb un total de 15,4 milions d’euros que es van distribuir per illes seguint criteris de proporcionalitat. D’aquesta manera, a Menorca li han correspost 1.782.071,55 euros.

Mir ha destacat que aquesta convocatòria és «la injecció de doblers públics més important en matèria de residus a les Illes Balears i ha de ser una de les bases per poder canviar el model de gestió i avançar així cap a una economia circular, donant compliment als objectius establerts a la Llei balear de residus».

Per la seva part, Company ha explicat que l’alineament de les polítiques de protecció mediambiental impulsades pel Govern i també per la Unió Europea permet finançar amb fons NextGenerationEU aquests projectes. «La gestió que estem fent amb convocatòries com aquesta suposa un gran crèdit davant els organismes estatals i europeus que supervisen aquests fons. No només atenent a la filosofia i l’esperit que hi contenen sinó també en termes de gestió», ha afegit.

Per illes, a Mallorca s’han subvencionat dotze projectes per valor de 11.873.497,24 euros, mentre que a Eivissa els tres projectes reben un total d’1.609.364,02 €. En el cas de Formentera, un projecte rebrà una subvenció de 214.785 euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt