Ara llegint
Muro posa en marxa un Parc d’Educació Viària

Muro posa en marxa un Parc d’Educació Viària

Muro posa en marxa un Parc d'Educació Viaria

El Parc d’Educació Viària de l’Ajuntament de Muro, ubicat a l’Escola Graduada, ja és una realitat. Tot l’alumnat d’educació primària obligatòria dels centres educatius de Muro, CEIP Guillem Ballester i Cerdó i Col·legi Sant Francesc d’Assís, posaran en pràctica tots els coneixements teòrics apresos al llarg d’aquests mesos en un parc infantil de trànsit.

Al llarg d’aquests darrers anys, el policia d’educació viària del municipi, Xavier Lluís, ha destinat diferents sessions teòriques a ensenyar la circulació i senyalística als més petits. A partir del mes de maig, aquest aprenentatge es veurà consolidat en la pràctica real en el circuit viari. A més, aquesta nova modalitat permet potenciar un ensenyament que potencia l’autosuficiència dels infants. Entre les tasques que es posen en pràctica, trobam aprendre a desfer rodes i arreglar punxades, a conèixer les parts d’una bicicleta, canviar les cobertes, entre altres.

Per aquest projecte, s’ha adaptat un espai que es trobava inactiu, concretament el pati de l’antiga Escola Graduada. Aquest terreny ha sofert una remodelació, asfaltat i adaptació a un circuit d’educació viària. De la mateixa manera, s’ha comptat amb l’adquisició de material nou, entre elles bicicletes i cascs de protecció, de diferents mides i grandàries perquè tot l’alumnat en pugui fer ús durant la pràctica viària.

El projecte està pensat perquè els infants del municipi aprenguin conductes i comportaments correctes respecte a la seguretat viària i trànsit rodat, així com des de petits garantir la seguretat de tothom.
Aquest, ha estat un projecte educatiu i innovador impulsat per l’àrea de Policia Local i Seguretat de l’Ajuntament, juntament amb policia local d’educació viària i policia local de Muro, que ha vist la llum després d’anys de fer-hi feina.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt