Ara llegint
Tanca “Casa Vila”, una molt mala notícia

Tanca “Casa Vila”, una molt mala notícia

Davant el tancament de comerços tan antics i emblemàtics com “Casa Vila”, hom no podem fer altra cosa que tenir nostàlgia dels temps passats. En aquest cas, han coincidit moltes coses:  la seva ubicació, les noves tecnologies de la fotografia i l’entrada al mercat dels grans centres comercials, a més de la crisi de la COVID, sense deixar de banda les compres per internet. Això ja és mala sort. I és mala sort no perquè tanca un negoci, que també. És mala sort perquè no serà el darrer per molts  motius i nosaltres, jo el primer, en tenim  la culpa perquè ens és més fàcil fer les compres en massa als grans magatzems o per internet, que no pas fer costat i tenir sempre presents aquests negocis que són part de la nostra idiosincràsia, que ens han vist néixer, i que nosaltres veiem morir i sense voler matem.

És veritat que és molt difícil lluitar contra el progrés. Què pots fer, per exemple,  amb una botiga de fotografia si ja no es fan imatges a paper. Avui quasi sols s’empren les noves tecnologies que  no són més uns telèfons mòbils amb mitja dotzena d’objectius i sols no has  ni d’enfocar. Això és un exemple del progrés que tenim i res comparable amb el que ens espera.

.”Casa Vila”  tanca les portes definitivament després de noranta-nou anys de ser testimoni de la nostra ciutat i de les nostres vides. Tantes imatges, tantes persones, tantes anècdotes, moriran a final de mes i de la seva petjada ja sols en quedarà el record d’aquells que ho visquérem i que amb el pas del temps també oblidarem.  Una pena molt gran perquè a més de perdre un patrimoni, perdem també una identitat. La nostra identitat.  

Gràcies per tot allò que ens heu regalat en quasi un segle manco un any.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt