Ara llegint
Una nova alternativa escolar

Una nova alternativa escolar

Molt s’ha escrit al voltant del pas de la infància a l’adolescència. Aquesta transició es presenta com un moment delicat, difícil i en molts de casos dolorós.

Aquest canvi sol causar inquietud i temor en el jove, que en molts de casos no es sent capaç de veure quin és el seu lloc a la societat i què és el que passarà amb el seu futur.

Així doncs, s’inicien canvis profunds en la seva personalitat, inquietuds i valors i especialment i sobretot en la concepció de la seva realitat immediata.

El Programa Alter pretén oferir noves vies de formació a través de l’acompanyament i l’orientació”

El Programa Alter pretén oferir noves vies de formació a través de l’acompanyament i l’orientació i evidentment l’assessorament als joves per tal d’ensenyar-los nous camins alternatius que seran de gran profit tant a nivell personal com a nivell professional.

Per tal d’aconseguir aquests objectius, pretenem que el joves adquireixin uns hàbits de respecte cap al seu entorn social immediat, la qual cosa permet gaudir de unes possibilitats que fins aleshores no estaven al seu abast.

S’intenta, a través del programa, propiciar aquelles habilitats socials cognitives i conductuals, així com a conèixer quines són les seves intencions i motivacions. Per així poder iniciar als joves en el gran aprenentatge de conèixer-ser a ells mateixos i comprendre’s no tan sols a ells, sinó també als altres i conseqüentment, responsabilitzar-se de les seves accions.

Especialment es tracta que aquestes accions siguin reconegudes tan personalment com socialment, per així poder participar als espais formatius i culturals en un moment molt vulnerable com és l’adolescència.

Tot això s’aconsegueix mitjançant una sèrie d’experiències pràctiques, dutes a terme en escenaris reals que els condueixen a vivències gratificants i que duen al jove al punt d’obtenir un nivell de confiança en ell mateix i en l’activitat que desenvolupa.

Es tracta de crear un escenari de cooperació per a l’assaig de les habilitats de relació i de comunicació”

Es tracta, doncs, de crear un escenari de cooperació per a l’assaig de les habilitats de relació i de comunicació, amb la finalitat de l’obtenció d’una responsabilitat conductual i de la resolució dels problemes que es poden plantejar a l’adolescència.

En general i mitjançant una intervenció sòcio-educativa adient i adaptada a les seves necessitats, es procura que puguin ser modificats uns hàbits i comportaments, així com actituds inadeqüades, així com aquelles limitacions que pugui presentar el jove i que dificultin el bon procés, per tal d’obtenir uns bons resultats tant socials, com formatius.

Maria Cànaves és llicenciada en Pedagogia

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt