Ara llegint
Llorenç Galmés substitueix Catalina Cladera al front del Consell de Mallorca

Llorenç Galmés substitueix Catalina Cladera al front del Consell de Mallorca

Llorenç Galmés substitueix Catalina Cladera al front del Consell de Mallorca

Llorenç Galmés ha estat elegit, avui horabaixa, com a nou president del Consell de Mallorca en la sessió constitutiva de l’onzena legislatura de la institució insular, que s’ha celebrat a la Sala de Plens del Palau del Consell.

El novè president del Consell, el santanyiner Llorenç Galmés, ha comptat amb el suport dels 13 consellers del Partit Popular i dels 5 de Vox. En el seu discurs, Galmés ha destacat que «governarà des de la humilitat, la concòrdia i el diàleg, i ho farà per a tots els mallorquins, sense distincions».

Després del seu nomenament, Galmés ha rebut el bastó de comandament de mans de la seva predecessora en el càrrec, la socialista Catalina Cladera.

Acte seguit ha manifestat que «els Acords de Govern per Mallorca respecten el mandat de les urnes per dur el canvi a l’illa i la llibertat de la gent». A la sessió constitutiva del Consell també han pres possessió i han jurat el càrrec els 33 consellers i conselleres electes.

Galmés ha dit després, en el seu discurs, que “és un gran honor poder presidir aquesta institució i tot un repte, al que m’hi enfront amb modèstia i humilitat, a més de amb la ferma voluntat de defensar l’interès gneral de tots els mallorquins”.

A l’acte, hi han assistit la presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens; el president del Parlament de les Illes Balears, Gabriel Le Senne; la delegada del Govern d’Espanya a les Illes Balears, Aina Calvo; el batle de Palma, Jaime Martínez, i altres batles i batlesses dels municipis de Mallorca. També hi ha estat present una nombrosa representació de la societat civil mallorquina.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt