Ara llegint
Doctor Antoni Gayà Puig, una brillant trajectòria professional en el camp de la medicina i la immunologia

Doctor Antoni Gayà Puig, una brillant trajectòria professional en el camp de la medicina i la immunologia

Antoni Gayà Puig, reconegut metge especialista en Immunologia que es jubila aquests dies, ha deixat una empremta significativa en el camp de la medicina al llarg de la seva brillant carrera. Amb una àmplia formació acadèmica i una experiència professional de més de quatre dècades, el doctor Gayà s’ha destacat com un líder en la investigació per a l’avanç de la medicina.

Antoni Gayà va obtenir el seu doctorat en Medicina i Cirurgia, especialitzant-se en Immunologia, a la prestigiosa Universitat de Barcelona el 1990. Des d’aleshores, ha dedicat la seva vida a l’estudi i tractament de malalties immunològiques, convertint-se en una autoritat reconeguda en aquest camp.

La seva trajectòria professional va començar el 1982, quan es va incorporar com a resident al servei d’Immunologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, on posteriorment va continuar com a adjunt i especialista sènior. Durant la seva etapa en aquest hospital de renom, va contribuir significativament a la investigació bàsica i aplicada en el camp de la immunologia i associada al trasplantament.

Al Banc de Sang i Teixits

El 1998, es va crear la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB), de la qual va ser un dels seus fundadors i el seu primer gerent. El doctor Gayà es va incorporar com a director tècnic del Banc de Teixits amb l’objectiu de posar en marxa el primer Banc de Teixits de les Illes Balears. Durant aquests vint-i-cinc anys, ha fet una tasca fonamental en la coordinació i gestió de la donació i preservació de teixits, millorant la disponibilitat de teixits per a trasplantaments a les Illes Balears i contribuint a l’avanç de la medicina regenerativa.

Des del 2002 i durant una dècada, va estar al capdavant de la Coordinació Autonòmica de Trasplantaments de les Illes Balears, sent el representant de la comunitat davant l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), i en aquest període va organitzar una xarxa de coordinadors en tots els centres sanitaris de les Illes Balears per incrementar la generació de donants d’òrgans i teixits, aconseguint situar l’arxipèlag com una de les comunitats destacades en la generació d’òrgans i teixits a Espanya.

Una de les majors contribucions d’Antoni Gayà a la medicina va ser la creació del primer Banc de Llet Materna a Espanya el 2001 i la constitució de l’Associació Espanyola de Bancs de Llet Materna, de la qual va ser president durant 8 anys. Aquesta iniciativa pionera ha estat fonamental per proporcionar llet materna segura i d’alta qualitat als nounats que ho necessiten i ha servit de model per als bancs de llet materna de tota Espanya.

A més, el 2010, el doctor Gayà va posar en marxa la primera Sala Blanca de les Illes Balears, oferint un entorn especialitzat per dur a terme investigacions científiques i contribuir a l’avanç de la medicina regenerativa i la teràpia cel·lular.

A la Universitat

També s’ha destacat com a docent universitari, impartint classes a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona com a professor associat d’Immunologia entre 1991 i 1998, i a la Universitat de les Illes Balears com a professor de Trasplantament d’òrgans i Teixits de 2020 a 2023. Ha dirigit quatre tesis doctorals i la seva experiència i coneixement han contribuït a la formació de futurs professionals de la medicina, compartint la seva passió per la immunologia i fomentant l’excel·lència acadèmica.

Al llarg de la seva carrera, Antoni Gayà ha realitzat investigacions d’avantguarda i ha obtingut reconeixements pel seu rellevant treball. Té prop de 100 publicacions en les revistes internacionals de major prestigi i ha liderat i participat en múltiples projectes d’investigació. Com a membre de nombroses societats científiques, incloent-hi l’Associació Espanyola de Bancs de Teixits, l’Associació Europea de Bancs de Llet Materna, la Societat Catalana d’Immunologia i la Societat Espanyola d’Immunologia, ha demostrat el seu compromís amb la promoció del coneixement i la col·laboració en l’àmbit mèdic.

El doctor Antoni Gayà Puig deixa empremta en el camp de la medicina i la immunologia mitjançant la seva experiència professional, investigacions d’avantguarda i contribucions significatives en l’àmbit dels bancs de teixits i la investigació mèdica. La seva passió per la ciència i la seva dedicació a la millora de l’atenció mèdica el converteixen en un referent en el seu camp i en un model a seguir per a les futures generacions de professionals de la salut.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt