Ara llegint
Quins són els animals menys àgils?

Quins són els animals menys àgils?

Quins són els animals menys àgils?

Els animals poden mostrar una gran diversitat de comportaments i habilitats, i el que podria semblar a simple vista feixuguesa, pot ser una adaptació perfecta i funcional al seu entorn. Això no obstant, hi ha alguns animals que sovint es consideren menys gràcils o “maldestres” en comparació amb altres espècies.

A continuació, indiquem algunes d’elles, així com els motius que els fa ser així:

Coala (Phascolarctos cinereus: Els coales tenen poca agilitat quan toquen el terra, ja que les seves potes estan adaptades per agafar-se a les branques, motiu pel qual passen gran part del seu temps en arbres alimentant-se de fulles d’eucaliptus. Quan estan en la terra, el seu moviment és feixuc i poc coordinat.

Manatí (Trichechus) : Els manatís són mamífers aquàtics enormes i pesats. La seva morfologia els fa ser maldestres en comparació amb altres animals aquàtics com els dofins o les balenes. Això no obstant, la seva adaptació a la vida aquàtica durant anys, els hi permet almenys, moure’s amb gràcia dins de l’aigua.

Panda gegant (Ailuropoda melanoleuca) : El panda és conegut per la seva lentitud en comparació amb altres ossos. La seva dieta principal és el bambú, i les seves mandíbules i abonyegadures estan ben adaptades, però no són ràpids en activitats com la caça o altres.

Dromedaris (Camelus dromedarius: Els dromedaris són animals resistents i adaptats a les zones seques, però no són famosos tampoc per la seva agilitat. La seva grandària i les seves potes allargades els fan caminar de manera lenta i sovint pesada.

Tortuga (varietat de família Testudinidae) : Les tortugues són conegudes per ser animals de moviment prestats i deliberats. La seva closca i morfologia les limita en termes de velocitat i agilitat, i sovint es mouen amb pas tranquil.

Cal destacar que aquests animals, tot i la seva percebuda matusseria, han desenvolupat adaptacions que els permeten viure amb èxit en els seus respectius hàbitats.

Foto: Getty images.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt