Ara llegint
Agricultura immobilitza 500 ensaïmades que es comercialitzaven de forma irregular als aeroports

Agricultura immobilitza 500 ensaïmades que es comercialitzaven de forma irregular als aeroports

Agricultura immobilitza 500 ensaïmades que es comercialitzaven de forma irregular als aeroports

Inspectores de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, direcció que depèn de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, han immobilitzat 500 ensaïmades comercialitzades de manera fraudulenta als aeroports de Mallorca i Eivissa.

Arran d’una denúncia presentada pel Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Ensaïmada de Mallorca durant les darreres setmanes s’han duit terme una sèrie d’inspeccions: la primera va tenir lloc a l’aeroport de Palma el passat 10 de juliol, quan es varen immobilitzar 34 ensaïmades llises i 21 de crema; a l’aeroport d’Eivissa, la inspecció va tenir lloc ahir mateix, dia 20 de juliol, i es varen immobilitzar 328 ensaïmades llises i 135 de cabell d’àngel.

Les inspectores varen comprovar que les ensaïmades s’havien elaborat i congelat per una indústria de fora de les Illes Balears, que varen ser transportades fins a les Illes congelades, i que es comercialitzaven com a producte fresc, sense indicar a l’etiquetatge que es tractava d’un producte descongelat. A més, a l’aeroport de Palma es va trobar un rètol amb la indicació Ensaïmada de Mallorca, per a uns productes que no estan acollits a la IGP.

A més, s’ha donat trasllat de l’assumpte a la Direcció General de Salut, ja que tant a l’aeroport d’Eivissa com al de Mallorca, varen trobar ensaïmades de crema amb vuit mesos de vida útil i això pot considerar-se un risc per a la salut.

Des de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local s’ha començat ja a tramitar els corresponents expedients sancionadors.

Des del Govern Balear han volgut recordar avui que per comprar una Ensaïmada de Mallorca és fonamental que el consumidor comprovi que hi ha la menció “Mallorca” a l’etiquetatge del producte, així com el logotip oficial de la IGP Ensaïmada de Mallorca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt