Ara llegint
Arriben a les Illes Balears més de 17.000 dosis de vacunes mentre Son Dureta es prepara per vacunar 3.500 persones al dia

Arriben a les Illes Balears més de 17.000 dosis de vacunes mentre Son Dureta es prepara per vacunar 3.500 persones al dia

El COVID Exprés Son Dureta compta amb capacitat per vacunar fins a 3.500 persones al dia amb la posada en marxa de deu noves línies d’atenció. Cadascuna podrà administrar fins a 200 dosis contra la COVID-19 diaris quan es disposi de les dosis suficients per fer-ho.

Des de divendres passat, més de 1.500 professionals d’oficines de farmàcia, sanitaris de presó i dentistes ja han estat vaccinats a Son Dureta. La Gerència d’Atenció Primària ha preparat un equip de cinc infermeres, dos tècnics en cures auxiliars i dos administratius per a aquest operatiu. Aquestes persones, si tenen menys de 55 anys, rebran la dosi d’AstraZeneca.

Al llarg d’aquesta setmana està previst que siguin immunitzats professionals dels grups 3A, 3B3, 3B4, 3B7, 3B8 i 3C1 del Pla de Vacunació de les Illes Baleares: psicòlegs, fisioterapeutes, veterinaris, oftalmòlegs, professionals de serveis d’assistència a domicili, terapeutes ocupacionals, protètics dentals, podòlegs, professionals del Banc de Sang i Teixits, dietistes, personal de laboratori, optometristes i auxiliars d’òptica i inspectors de l’Institut Nacional de la Seguretat Social.

Fins ara, més del 77% dels treballadors del Servei de Salut ja han rebut la primera dosi contra el SARS-CoV-2.

La immunització a residències d’ancians i de persones amb discapacitat ja ha finalitzat i la de grans dependents acabarà aquesta setmana. Fins al moment més del 60% dels membres d’aquest col·lectiu ja han rebut la primera dosi.

Per altra banda, ahir varen arribar a les Illes Balears 7.020 vacunes de Pfizer i avui està previst que n’arribin 9.600 d’AstraZeneca, per la qual cosa aquesta setmana les Illes Balears disposaran de més de 17.600 noves dosis.

Atenció telefònica

D’altra banda, el Servei de Salut ha habilitat una nova línia d’atenció telefònica i un espai web per informar la població que tengui dubtes sobre el procés d’immunització contra el coronavirus. Es tracta de Vacunacovid (971 211 999), que opera cada dia de la setmana, i de l’espai web vacunacovid.ibsalut.es que s’allotja al web del Servei de Salut.

El principal objectiu d’aquesta línia telefònica és informar els ciutadans sobre els dubtes que puguin sorgir envers el procés de vacunació: en quin moment han de ser vacunats, a quin grup pertanyen, què han de fer per inscriure’s, etc… Una altra de les funcions de l’equip que gestiona Vacunacovid és oferir suport al Servei de Salut en les tasques coordinació de la campanya, com ara organitzar les cites de diversos col·lectius o resoldre incidències.

Aquesta línia és operativa del dilluns al dissabte, de les 7 a les 21 h, i el diumenge, de les 8 a les 21 h. Inicialment hi fan feina trenta-dos auxiliars de serveis —en torns de matí i horabaixa de 12 hores—, emperò amb la intenció d’arribar fins als cinquanta. La línia es gestiona per mitjà de l’empresa pública Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears (GSAIB).

Actualment, els professionals que l’atenen estan a una nau del Servei de Salut del polígon de Can Valero, tot i que l’emplaçament definitiu serà a la segona planta de l’edifici de la Central de Coordinació (CC-COVID). En aquest espai s’hi concentraran els serveis d’atenció telefònica Infocovid (900 100 971), Infocovid pediàtric (900 700 222) i Vacunacovid (971 211 999).

D’altra banda, el Servei de Salut també ha habilitat un espai web on es responen les preguntes més freqüents envers la vacunació i s’ofereix informació detallada sobre les dosis (tipus, calendari general, criteris de priorització, primera i segona dosi, detecció d’efectes adversos, etc.). Es resolen diferents dubtes sobre, per exemple, l’eficàcia o la seguretat de les vacunes, el temps d’immunitat o l’obligatorietat de ser immunitzat.

Tot això succeeix el dia que les Illes Balears han de lamentar la mort de 3 noves persones a causa del coronavirus, després de dos dies sense incrementar-se la xifra. Són 686 les defuncions registrades a la comunitat autònoma des del començament de la pandèmia.

Tot i això han millorat el nombre de pacients ingressats als hospitals amb 5 persones menys a l’UCI i 9 menys a planta. Un total de 204 persones romanen encara ingressades als hospitals.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt