Ara llegint
Homenatge a les mares donants de llet materna, 82 voluntàries que beneficien 154 infants

Homenatge a les mares donants de llet materna, 82 voluntàries que beneficien 154 infants

Homenatge a les mares donants de llet materna, 82 voluntàries que beneficien 154 infants

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) va celebrar ahir horabaixa un emotiu acte de reconeixement a les mares que van donar llet materna durant l’any 2023.

Les autoritats que varen prendre part a l’acte varen reconèixer la labor tant de les donants com dels professionals, i varen destacar els assoliments del 2023 i la importància de la tasca de les dones en la donació de llet materna.

Durant l’acte, es varen lliurar diplomes a les mares donants i es va reconèixer la feina que fa la Unitat de Neonatologia de l’Hospital Son Espases per a promoure la donació de llet materna.

Dades Banc de Llet Materna

L’any 2023, el Banc de Llet Materna (BLM) de Balears va registrar 82 donants, de les quals 67 eren noves. Gràcies a aquestes donants, es varen recollir 458,52 litres de llet materna. A més, es varen distribuir 385,5 litres de llet, la major quantitat registrada des de l’inici del Banc el 2001. Això beneficià 154 nounats, 118 dels quals eren atesos a l’Hospital Universitari Són Espases.

El Banc de Llet Materna de Balears, el primer a crear-se a Espanya l’any 2001, conserva i distribueix la llet donada. Aquest banc cobreix les necessitats dels nounats que, a causa de la seva fragilitat, requereixen mesures especials per a superar qualsevol dificultat, especialment els prematurs de molt baix pes.

La llet donada es manté ultracongelada fins que es processa i se’n realitza una valoració nutricional i controls microbiològics rigorosos.

Segons varen explicar ahir durant l’acte, les mares interessades a ser donants han de gaudir de bona salut. És essencial que no hagi passat més d’un any des del part. Després d’una entrevista mèdica, les donants reben un extractor de llet i envasos per a recollir les donacions. El Banc de Llet Materna s’encarrega de recollir les donacions en els domicilis de les mares donants. La llet s’analitza, pasteuritza i congela fins que s’utilitza i es distribueix a les unitats de nounats dels hospitals.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt