Ara llegint
Les empreses torrefactores de cafè registren un augment de vendes del 20% per la pujada del turisme

Les empreses torrefactores de cafè registren un augment de vendes del 20% per la pujada del turisme

Les empreses torrefactores de cafè registren un augment de vendes del 20% per la pujada del turisme

Les empreses torrefactores de cafè de les Illes Balears han registrat un augment del 20% en les vendes fins a data d’avui en comparació amb el mateix període de l’any passat. Aquest increment, impulsat principalment pel creixement del turisme, contrasta amb la preocupació creixent pels preus alts del cafè a nivell mundial.

Segons la Associació de Torrefactors de Cafè de Balears de PIMEM, l’arribada massiva de turistes, especialment anglesos i alemanys, que són grans consumidors de cafè, ha estat determinant per aquest bon moment que travessa el sector. El president de l’associació, Toni Vallcaneras, ha declarat que “les bones xifres d’ocupació dels darrers mesos s’han traduït en més vendes, malgrat la incertesa dels preus tant en els països productors com Brasil i Vietnam”.

El sector del cafè s’enfronta a una situació complexa pel que fa als preus. El cafè verd ha duplicat el seu preu en poc temps a causa de la crisi logística que afecta el trànsit pel Mar Roig, un corredor crucial per al transport del cafè robusta, una de les principals espècies de cafè, procedent del Vietnam. Això ha impactat de manera desigual les empreses, depenent de la seva capacitat de previsió d’estoc.

“Els que hem comprat suficient cafè amb antelació no hem notat tant l’impacte de l’alça dels preus, però aquells que ara mateix estan en negociacions amb els proveïdors estan subjectes a les pujades del cafè robusta del Vietnam i, en els darrers 15 dies, també de l’aràbic de Brasil, que també ha experimentat un augment de preu”, ha explicat Vallcaneras.

Solucions improvisades i canvis en la barreja

Les empreses que es troben en processos de compra constants han hagut d’improvisar solucions a curt termini per mitigar l’impacte de l’alça dels preus. Una de les estratègies adoptades ha estat incrementar la proporció de cafè aràbic en la barreja, en detriment del robusta. Tot i els lleugers canvis en el gust, aquesta fórmula permet fer front als preus elevats.

Conflictes al Mar Roig i la normalització esperada dels preus

La situació dels preus és particularment delicada per als productors asiàtics, ja que els vaixells que passen pel Mar Roig han estat fortament perjudicats pels conflictes de la zona. Això ha tingut un efecte en cadena, afectant també els preus del cafè procedent de Sud-amèrica.

“Esperem una normalització dels preus a curt termini, però el que inicialment només havia d’afectar el cafè procedent d’Àsia ha acabat repercutint també en els preus del cafè de Sud-amèrica”, ha conclòs Vallcaneras.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt