Ara llegint
La nova Guia de Recursos Socioculturals de Mallorca promou un envelliment actiu

La nova Guia de Recursos Socioculturals de Mallorca promou un envelliment actiu

La nova Guia de Recursos Socioculturals de Mallorca promou un envelliment actiu

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dilluns tot un catàleg d’activitats culturals, esportives i de suport psicosocial per fomentar l’envelliment actiu. El conseller de Presidència, Javier de Juan, el director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics de l’IMAS, Omar Lamin, i la directora insular d’Esports, Marga Portells, han informat de l’oferta de la institució adreçada a la Gent Gran. 

“Envellir de forma sana, autònoma i en la comunitat és una aspiració que tenim totes les persones. En els darrers anys s’està produint un envelliment progressiu de la població i les institucions ens hem d’adaptar als nous reptes. Una de les claus per a que les persones puguin gaudir d’un envelliment actiu i d’una bona qualitat de vida és que les administracions siguem capaces d’oferir serveis flexibles que s’adaptin a les seves preferències”, ha dit Javier de Juan.

El Departament de Presidència ha presentat la nova ‘Guia de Recursos Socioculturals de Mallorca’ que conté els recursos socioculturals de tots els municipis de Mallorca, classificats per comarques. “La novetat d’aquesta edició és que s’ha afegit un itinerari de senderisme de baixa dificultat pensat per a la Gent Gran”, ha explicat el conseller. A més de les rutes de senderisme, la guia ofereix informació sobre fires, museus, esglésies, ermites, torres, molins, edificis o construccions de valor històric, festes patronals i populars i mercats.

Per la seva banda, el director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics de l’IMAS, Omar Lamin, ha explicat la continuïtat del projecte de suport psicosocial comunitari iniciat l’any passat any dins del ‘Pla Reactiva’t’. Un programa que va sorgir per acompanyar les persones majors en la represa a la normalitat després de la pandèmia de la COVID i que ara treballa per promoure la socialització i donar estratègies per combatre l’ansietat, la depressió, l’aïllament i prevenir la soledat no desitjada.  “Hem constatat la necessitat de seguir apostant per aquest projecte, amb la finalitat de seguir treballant en la prevenció de la salut mental i el foment de la l’autonomia de les persones majors de Mallorca”. 

Dues psicòlogues de l’IMAS coordinen amb les associacions xerrades i atenció personalitzada a les persones que ho necessitin. Contacten directament amb les associacions i municipis però la institució insular també ha habilitat la línia 636 82 84 96 o el correu electrònic mdmunozmas.conselldemallorca.net perquè les associoacions que ho desitjin contactin amb el servei. 

En aquest sentit, la directora insular d’Esports, Marga Portells ha deixat de manifest la importància de l’exercici físic no només per salut física, també mental. Portell ha explicat que el programa ‘Mou-te amb Salut’ està format per un conjunt d’activitats esportives que el Consell posa disposició dels ajuntaments per incloure a la seva oferta esportiva i també obertes a la població en general. L’objectiu és el foment de l’envelliment actiu, així com facilitar l’accés a la pràctica esportiva saludable de les persones adultes majors, i contribuir, així, al seu desenvolupament físic i social, a més de millora de la qualitat de vida .

El nou catàleg d’envelliment inclou sessions regulars de tonificació muscular per treballar les habilitats físiques bàsiques i sessions regulars cardiovasculars, per a persones de més de 40  anys. Es tracta de dues sessions setmanals que combina les dues tipologies d’activitats. 

Tonificació muscular i sessió cardiovascular ha començat al mes de novembre i durarà fins el juny de 2023. Es du a terme a espais exteriors del municipi (parcs, places, zones esportives, etc.), així com nuclis urbans i rodalies i és totalment gratuït. En aquests moments han començat 47 grups en marxa a 15 municipis de l’illa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt