Ara llegint
Presentada la campanya “EsportNet. Som equip!” per prevenir la violència als esports

Presentada la campanya “EsportNet. Som equip!” per prevenir la violència als esports

Presentada la campanya “EsportNet. Som equip!” per prevenir la violència als esports

Avui s’ha presentat la campanya EsportNet. Som equip!, que es durà a terme durant la temporada 2022-2023 i que consisteix en tot un seguit d’activitats, tallers i ponències per promoure la no-violència, el respecte i la tolerància a la grada esportiva. El nou lema del Consell de Mallorca comptarà amb el suport d’esportistes d’alt nivell per fer arribar el missatge a les gairebé 80.000 persones que està previst que participin en les activitats esportives del Consell de Mallorca durant la temporada 2022-2023.

A l’acte de presentació, el conseller de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca, Andreu Serra, ha destacat que «es fa necessari un reforç amb valors tan importants com la tolerància o el respecte per poder evitar episodis de violència verbal o física a les celebracions esportives, i també per generar un context positiu i educatiu amb base esportiva, no només competitiu». És per aquest motiu que la campanya EsportNet treballarà el respecte des de quatre punts de vista diferenciats i amb diferents col·lectius: no a la violència al  camp, respecte a la pluralitat i diversitat (de procedència, de color, etc.), foment de la igualtat de gènere a l’esport i des del punt de vista de la inclusió.

La directora insular d’Esports, Marga Portells, ha destacat les principals accions que es faran al voltant d’EsportNet. Som equip!, com curses específiques, tallers escolars Suma’t!, ponències, un cridòmetre per a les instal·lacions esportives, accions formatives amb clubs esportius i diferents activitats específiques en l’àmbit federat, com «campanyes de difusió específica amb esportistes de renom de diferents modalitats, com els que avui hem vist aquí». 

La primera gran acció és una jornada formativa que es durà a terme el pròxim 18 d’octubre al Trui Teatre davant 1.300 persones. Es tracta de la ponència i els col·loquis Fortalesa mental a la vida i a l’esport, organitzada per la Direcció Insular d’Esports i la Fundació Miquel Jaume del Palma Futsal, i impartida per la psicòloga Patricia Ramírez. José Tirado, gerent del Mallorca Palma Futsal, ha assistit a l’acte de presentació de la campanya EsportNet, en la qual el club està implicat al 100 %, mitjançant diferents tallers escolars i també amb la gestió de la jornada de Patri psicòloga. Tirado ha afirmat que «la Fundació Miquel Jaume té l’objectiu de transmetre valors i actuar com a plataforma i eines que puguin servir als esportistes en la seva carrera però també en la vida. La nova posada en escena amb xerrades de nivell és un fet històric de col·laboració entre institucions esportives, i l’exemple és la xerrada de Patri Psicòloga, reputada psicòloga que ha fet feina amb esportistes d’alt rendiment».

La ponència comptarà amb uns protagonistes de luxe: el futbolista Aritz Aduriz, l’atleta paralímpic Álex Sánchez Palomero, la taekwondista i formadora Brigitte Yagüe, el porter del Palma Futsal Carlos Barrón, la gimnasta Cintia Rodríguez i el piragüista Marcus Cooper. Aquests sis esportistes de renom de l’elit mallorquina participaran en la jornada i tractaran sobre la gestió del fracàs i de les eines per enfortir-se davant la pressió, en el context de les seves històries personals. L’acte el conduirà la periodista Maria Mayans.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt