Ara llegint
Salut prepara un pla per vacunar 11.000 persones al dia a 58 centres de l’arxipèlag quan arribin suficients dosis

Salut prepara un pla per vacunar 11.000 persones al dia a 58 centres de l’arxipèlag quan arribin suficients dosis

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha desvetllat avui que el Govern Balear prepara un pla de vacunació capaç d’injectar 80.000 dosis de vacunes cada setmana, a raó d’11.000 al dia, en un total de 58 punts de l’arxipèlag, tan sols amb el personal propi de la sanitat pública.

“Si arriben les vacunes de forma massiva, la nostra intenció és administrar-la el més ràpidament possible” ha assenyalat Gómez en roda de premsa.

La consellera ha parlat de la preparació de vuit grans espais de distribució a Palma, Inca, Manacor i la resta d’illes i l’habilitació de 58 punts repartits per nombrosos municipis de l’arxipèlag que en alguns casos podrien ser els mateixos centres de salut i en d’altres podrien ser fins i tot poliesportius, com s’ha fet amb les operacions de cribratge.

A aquest ritme, i comptant que es necessiten dues injeccions separades per 21 dies perquè la vacuna sigui efectiva, serien necessaris sis mesos per vacunar tota la població balear, que supera el milió d’habitants, malgrat que Armengol redueix aquesta previsió en tres mesos.

En un sentit similar s’ha manifestat avui la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, que ha publicat una carta en la qual reconeix que “la vacuna s’ha convertit en la gran esperaça de tots”, però que a la vegada adverteix que “el procés serà llarg i durà temps”.

Armengol, com havia dit avui dematí Patricia Gómez, assegura que el ritme de vacunació “està limitat pel ritme de producció i subministrament de les farmacèutiques, ara mateix, clarament insuficient per als països de la Unió Europea”. Malgrat aquest inconvenient, Armengol s’ha mostrat favorable al fet que l’estratègia de compra i distribució de vacunes sigui europea.

A la vegada Armengol defensa un passaport de vacunació i demana defugir de fer “carreres entre països” a l’hora de vacunar perquè es tracta d’un exercici coordinat d’immunització.

Tant Gómez com Armengol han volgut fer pedagogia i han explicat que el repartiment de les vacunes es fa en funció del volum dels col·lectius diana. Les Illes Balears són la comunitat autònoma que menys vacunes ha rebut, segons Gómez i Armengol perquè hi ha poca població a residències d’ancians.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt