Ara llegint
Cinc cellers de Mallorca mostren els seus productes a la fira Prowein de Düsseldorf

Cinc cellers de Mallorca mostren els seus productes a la fira Prowein de Düsseldorf

Cinc cellers de Mallorca mostren els seus productes a la fira Prowein de Düsseldorf

Cinc cellers de Mallorca mostren els seus productes a l’espai habilitat pel Consell de Mallorca a la fira Prowein 2023, que se celebra fins dia 21 de març a Düsseldorf (Alemanya). Prowein és la fira vitivinícola més prestigiosa d’Europa i compta amb la participació de prop de 6.000 expositors internacionals i una presència de visitants estimada superior als 60.000 compradors.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha visitat avui l’estand institucional de Mallorca permet mostrar el potencial vitivinícola del sector a un mercat estratègic agroalimentari com és l’alemany. De fet, en el cas del vi, Alemanya i la Prowein són porta d’entrada al mercat europeu i les empreses mallorquines participants tindran l’oportunitat de mostrar els seus productes a compradors de més de 60 països.

La fira està dirigida exclusivament a públic professional, que pertanyen, entre altres, als sectors de serveis de càtering, hotels, restauració, botigues de vins i licors, botigues al major i al detall, importació i exportació o venda per internet. De periodicitat anual, la fira recupera aquest 2023 les seves dates habituals de celebració després de les cancel·lacions del 2020 i 2021 i el canvi de dates del 2022.

La participació institucional de Mallorca a Prowein, a través del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Mallorca, respon a l’aposta del Consell d’enfortir el sector en l’àmbit internacional. En aquest sentit, el conseller Jaume Alzamora ha explicat que la participació en la fira “dona la possibilitat als cellers participants a establir i consolidar contactes comercials en un dels principals mercats compradors de vins”. Segons Alzamora, “amb l’ajuda del Consell els productors mallorquins tenen l’oportunitat d’exhibir la qualitat dels seus productes a la fira vinícola més prestigiosa d’Europa i presentar internacionalment les darreres novetats comercials. És una oportunitat de negoci, i per tant una manera de generar ocupació de qualitat”.

Alzamora ha comprovat durant diferents trobades amb representants dels cellers participants la bona salut del sector. Una situació, ha dit, que avalen les dades de producció. Així, segons ha explicat el conseller, en 2022 s’ha incrementat la producció de vi de les Denominacions d’Origen Pla i Llevant, així com la de Binissalem. En el cas de la IGP Vi de la terra de Mallorca la producció també s’ha vist incrementada. En concret la D.O. Pla i Llevant ha incrementat la producció un 8,1 passant de 12.638 (hl) en 2021 a 13.665 (hl) en 2022. En el cas de la DO Binissalem la diferència entre 2021 i 2022 és d’un 2,9 %; s’han passat de produir 7.670 (hl) a 7.893 (hl). L’increment, però més espectacular és del Vi de la terra de Mallorca amb un increment del 24,8% en 2022 respecte a l’any anterior. Així, la producció ha passat de 27.773 (hl) a 34.658 (hl).

Pel que fa a les dades de comercialització, Alzamora ha destacat que tot i que encara no es coneixen les dades del 2022, “tenim molt bones sensacions, i tot fa pensar en què serà un any de rècords ben igual que ha passat amb les xifres de producció”, ha conclòs.

Alzamora, i el director insular de Promoció Econòmica, Joan Font, es reuniran demà a Düsseldorf amb representants dels cellers i les D.O. que participen per compte propi a la fira. El conseller també hi té previst mantenir una reunió amb representants de l’ambaixada espanyola a Alemanya. La intenció és establir mecanismes de col·laboració comercials per ajudar als productors de vi mallorquí.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt