Ara llegint
Eivissa comença la collita de l’oliva

Eivissa comença la collita de l’oliva

La Indicació Geogràfica Protegida Oli d’Eivissa ha iniciat aquests darrers dies la recollida d’oliva destinada a l’elaboració de oli d’oliva verge extra de la campanya d’enguany.

L’Oli d’Eivissa s’elabora principalment amb olives de les varietats arbequina, picual i koroneiki, produïdes a l’illa d’Eivissa.

A la IGP hi ha 365 productors inscrits que gestionen 177 hectàrees d’olivar i un total d’oliveres de quasi 45.000 oliveres. A més amés hi ha 4 trulls (tafones) inscrits en el cens de trulls-envasadors  que elaboren i comercialitzen l’oli amb Indicació Geogràfica Protegida Oli d’Eivissa.

El cultiu de l’olivar i la producció d’oli estan molt vinculats amb la història i la cultura d’Eivissa i han estat determinants en la reputació de l’oli de l’illa. Les referències històriques i les excavacions acrediten l’activitat oleícola l’any 450 aC. Segons l’arqueòloga Glenda Graziani (2018) en el segle III aC a Eivissa existien 23 explotacions agrícoles que produïen entre 30.000 i 60.000 litres d’oli.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt