Ara llegint
Varietats Locals vol promocionar la col borratxona com a producte singular de Mallorca

Varietats Locals vol promocionar la col borratxona com a producte singular de Mallorca

Varietat Locals vol promocionar la col borratxona com a producte singular de Mallorca

L’Associació de Varietats Locals duu a terme el projecte de “Selecció i promoció de la col borratxona com a producte singular de l’agricultura i gastronomia de Mallorca”. Una iniciativa que pretén seleccionar diferents accessions de la varietat local de col borratxona de Mallorca per tal de promocionar-la com a producte singular.

Per això, explica l’associació, s’ha duit a terme una breu prospecció de diferents accessions de col borratxona i una selecció a través del cultiu i seguiment de les accessions prospectades, per tal de fer-ne una possible distinció.

L’entitat exposa que, segons alguns productors mallorquins, la col és un aliment que s’està consumint de cada vegada menys. A més, dins el mercat existeixen varietats foranes de col que de vegades fan confondre al consumidor que vol comprar col borratxona. Per això, afegeixen, fa falta un treball de promoció per donar a conèixer la varietat local de col borratxona entre la població, i per tornar a impulsar l’ús de la col en la gastronomia, tant en receptes que s’han anat perdent, com en receptes innovadores.

Des de Varietats Locals també volen fer servir la feina feta per iniciar un procés de millora de la col borratxona per tal d’aconseguir una una varietat òptima per al mercat. Expliquen, a més, que la realització del projecte permetrà, també, conèixer un poc més la variabilitat existent de col borratxona arreu de Mallorca, si n’és el cas, per difondre i poder millorar la biodiversitat agrària actual. A més, exposen, amb la promoció d’aquesta varietat entre la població, s’espera augmentar la seva visibilitat i la demanda, beneficiant directament al sector.

Dia 30 de gener va tenir lloc la selecció participativa. Hi varen prendre part un pagès, dos cuiners, quatre tècnics i conservadors, a més de i les tècniques de l’Associació i l’alumne de pràctiques. Aquest projecte s’ha pogut realitzar gràcies a una Beca d’Investigació Aplicada amb el finançament de FOGAIBA.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt