Ara llegint
Esment i La Fageda celebren la seva aliança a Inca per a la inserció laboral de persones amb discapacitat

Esment i La Fageda celebren la seva aliança a Inca per a la inserció laboral de persones amb discapacitat

Dues receptes amb estrella per festejar els resultats de dècades de treball dedicat a la integració de persones en situació de vulnerabilitat a través de la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat o amb malaltia mental. Aquest és l’objectiu de la iniciativa que Esment Fundació i La Fageda han realitzat avui a Inca, amb el showcooking protagonitzat pel xef estrella Michelin, Koldo Royo, i Miquel Àngel Ferrer, el responsable de cuina de Cafè Inca, convertit avui en punt de trobada per festejar els 100 anys de treball per la inclusió que sumen ambdós projectes socials.

La col·laboració entre Esment Fundació i La Fageda ve de lluny i, amb motiu del 40è aniversari de l’entitat social garrotxina, s’ha volgut posar en valor la important tasca que desenvolupen als respectius territoris (Mallorca i la comarca catalana de La Garrotxa). La fórmula triada ha estat la creació de dues receptes originals amb el iogurt de La Fageda com a protagonista, creades per a l’ocasió pel xef estrella Michelin Koldo.

El showcooking ha estat l’ocasió perfecta per presentar les noves creacions del prestigiós xef basc establert a Mallorca, fundador i president de l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB): uns ‘Kebabs de pollastre amb iogurt’ i un ‘Bol de fruites amb iogurt’ que tant el seu creador com La Fageda posen a disposició d’Esment Fundació per tal que es puguin incloure a les cartes dels seus restaurants.

Receptes úniques

Les dues receptes compten amb el iogurt natural de La Fageda com a producte estrella. Aquesta varietat, líder al mercat català, es caracteritza per la seva textura, acidesa i qualitats organolèptiques que el fan un iogurt únic i singular: “El iogurt natural de La Fageda destaca per la qualitat de la seva matèria primera, sense conservants ni colorants, amb llet provinent de les granges i d’una qualitat superior, gràcies a un rigorós procés productiu”, ha explicat el director Comercial i de Marketing, Francesc Galí.

L’esdeveniment d’avui ha servit per donar a conèixer, en un context gastronòmic, la història i el model de La Fageda, així com els atributs dels productes que elaboren des de la planta ubicada a Santa Pau (La Garrotxa): iogurts, postres làctics, melmelades i gelats. Tots ells, generats a partir del treball de persones amb algun tipus de discapacitat o bé malaltia mental greu.

Igualment, s’ha realitzat en col·laboració amb Esment Fundació, entitat històrica i homòloga de La Fageda a les Illes Balears que treballa per la protecció i defensa dels drets dels col·lectius vulnerables i les seves famílies. Des del 1996, Esment Fundació compta una sòlid projecte de restauració a patir del qual generen llocs de treball per als seus usuaris i usuàries.

Quaranta anys

La Fageda és un projecte social sense ànim de lucre que enguany celebra 40 anys treballant per a dignificar la vida de persones de col·lectius vulnerables i promoure la seva integració social a través de diversos serveis i activitats productives. Un exemple d’això és la seva empresa de derivats lactis, una solució que va néixer com a eina rehabilitadora i terapèutica pel col·lectiu i que s’ha convertit en el pilar del projecte social.

Amb la producció de diverses varietats de iogurts, melmelades, gelats i postres, els productes de La Fageda destaquen pel seu sabor únic, la seva textura, la seva procedència i el seu compromís amb la sostenibilitat. Actualment, algunes d’aquestes referències ja es poden trobar en les principals cadenes de les Illes, com Eroski, el Corte Inglés, GM Foods, Supercor, Aldi, DIA, Agromart, Coaliment, Carrefour i Binipreu (Menorca).

Sobre Esment

Esment, per la seva banda, és una entitat que, des de l’any 1962, treballa per la qualitat de vida i igualtat d’oportunitats de les persones amb necessitats de suport i de les seves famílies. Actualment, atén unes 1.700 persones.

Presta suports, des de la infància i durant tota la vida, en tots els àmbits, especialment en els de formació, ocupació i ocupació, en habitatge o en el foment de vincles i relació amb l’entorn, per a evitar que les persones més vulnerables sofreixin una situació de solitud no desitjada. Té diversitat d’activitats laborals, que permeten crear llocs de treball estables i oportunitats de formació, ocupació i ocupació.

Esment Alimentació és una activitat que visibilitza les capacitats de les persones. Des de 1996, forma i dona ocupació a través de la cuina i atenció en sala. El Cafè És Pes de sa Palla va ser la primera iniciativa a Europa d’aquestes característiques.

En l’actualitat, té quatre cafès i un obrador en el qual fa pans, rebosteria dolça i salada, gelats i xocolates. L’oferta és senzilla, mediterrània, artesanal i saludable. S’elabora amb productes i matèries primeres de proximitat i en funció de la temporada. Esment treballa en aliança amb productors locals i usa verdures i hortalisses de la seva horta de cultiu ecològic.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt