Ara llegint
Andratx recupera el programa de Policia Tutor

Andratx recupera el programa de Policia Tutor

El municipi d’Andratx torna a comptar amb la figura del Policia Tutor després de 2 anys paralitzat. Un programa que s’ha pogut recuperar per l’augment de la plantilla al cos policial, segons informa l’Ajuntament. Tres agents especialitzats i capacitats per fer feina amb menors, especialment dins l’àmbit escolar, treballaran conjuntament amb professionals de l’educació i de l’àmbit social per a donar suport a les famílies.

La regidora d’Educació, Mady Juan, ha explicat que “les seves funcions són transversals” donat que els policíes tutors “exerceixen la seva tasca tant dins com fora de l’àmbit escolar i creen un vincle amb els serveis municipals”. Per la seva banda, el regidor de Policia Local, Jaume Porsell, ha destacat que “és tot un avanç poder tornar a veure aquesta figura a Andratx perque pensam que és vital per prevenir i ajudar als menors del municipi front a problemàtiques que potser s’escapen del dia a dia dels seus pares o responsables legals”.

La regidora de Serveis Socials, Xisca Castell, ha recordat que “l’absentisme escolar és molt elevat a Andratx i el Policia Tutor és vital per poder detectar- lo i fer les intervencions familiars adients”. La batlessa, Estefanía Gonzalvo, ha recordat que “potenciar la figura del Policia Tutor i projectar-la dins el municipi ajudarà a detectar molts casos d’assetjament que, per desgràcia, amb la força de l’àmbit virtual són cada vegada més comuns i silenciosos”.

L’Ajuntament d’Andratx recorda que les funcions principals d’aquesta figura són el tractament de l’absentisme escolar, la prevenció de l’assetjament, la resolució de conflictes entre joves, la prevenció de la delinqüència, la vigilància d’espais públics i de l’entorn escolar, la millora de la seguretat viària i la prevenció del consum de drogues, alcohol i tabaquisme en menors, entre altres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt