Ara llegint
L’IMAS activa el protocol d’emergència social davant la previsió de baixes temperatures

L’IMAS activa el protocol d’emergència social davant la previsió de baixes temperatures

L'IMAS activa el protocol d’emergència social davant la previsió de baixes temperatures

La Unitat Mòbil d’Emergència Social (UMES), servei de l’IMAS gestionat per Creu Roja, i l’Equip de Valoració de l’àrea d’Inclusió Social de l’IMAS, han decidit avui activar el activar el protocol d’emergència social, que es posa en funcionament davant aquelles situacions en què es produeixen condicions climatològiques adverses o una baixada significativa de les temperatures per sota dels 6 graus.

El principal objectiu de l’IMAS amb l’activació del protocol d’emergència és alleugerir l’entrada a un centre de totes aquelles persones que pernocten al carrer de forma habitual i que hi vulguin accedir. D’aquesta manera, durant el temps que es manté actiu el protocol, no es tenen en compte els requisits mínims necessaris per accedir a cada un dels centres en condicions meteorològiques normals i s’eviten les expulsions disciplinàries, llevat dels casos més greus.

A més i en cas que sigui necessari, s’incrementa el nombre de places habituals dels diferents centres d’acollida que formen la xarxa (Sa Placeta, Casa de Família, Ca l’Ardiaca i l’alberg de Manacor). Així mateix, la Unitat Mòbil d’Emergència Social (UMES), amplia el seu horari d’atenció, de les 20.00 a les 03.00 hores (davant el seu horari habitual de les 22.00 a les 02.00h). 

Durant el temps que dura el protocol d’emergència s’intensifiquen els esforços per localitzar i convèncer les persones que viuen al carrer per accedeixin a acudir a algun d’aquests centres. Així mateix, també s’intensifica el repartiment de mantes, begudes calentes i el servei d’acompanyament i seguiment als usuaris.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt