Ara llegint
Més de 25 ajuntaments, interessats en el procés d’oposicions unificades a policies locals

Més de 25 ajuntaments, interessats en el procés d’oposicions unificades a policies locals

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha reunit de manera semipresencial els ajuntaments de l’illa per explicar el procés d’oposicions unificat per a policies locals que emprendrà el Govern mitjançant l’Escola Balear d’Administració Pública.

Ha recordat que el mes de juny el Govern va modificar la Llei de coordinació de policies locals per tal que els ajuntaments que ho vulguin deleguin a l’executiu les seves competències per fer les oposicions de policies locals i agilitzar la selecció i la formació de nous efectius.

D’aquesta manera, els ajuntaments tenen encara fins dia 15 de setembre per dir si volen que des de l’EBAP es facin els processos selectius de les places que tenguin, de manera que cada segon semestre de l’any el Govern faria les oposicions i cada primer semestre, els cursos de capacitació, amb la qual cosa s’iniciaria una roda permanent que aportaria més policies locals als municipis de les Illes Balears en menys temps.

Segons ha anunciat Garrido, de moment, «la resposta està sent molt positiva». Ja hi ha 26 ajuntaments que han manifestat la seva intenció d’adherir-se a aquest procés unificat, amb un total de 135 places, però són unes dades provisionals que s’espera que vagin en augment fins que acabi el termini, el 15 de setembre.

En concret, el procés selectiu serà únic per a cada illa. Una vegada superat el termini del 15 de setembre, s’aprovaran les bases i es convocarà el procés de selecció. Val a dir que el termini enguany és excepcional, ja que a partir de l’any que ve els ajuntaments hauran d’informar de la delegació de la competència i de les places que treuen abans de l’1 de juliol.

La fase d’oposició constarà d’una prova d’aptitud física, d’una prova de coneixements tipus test i d’una prova d’aptitud psicotècnica i de personalitat. Una vegada superat el procés de selecció, els aspirants faran el curs de capacitació, imprescindible per accedir a la categoria de policia local.

«D’aquesta manera, i en el marc de les nostres competències de coordinació en matèria de policia local, des del Govern feim tot el que està a les nostres mans per augmentar el nombre d’efectius d’un cos necessari, proper a la ciutadania i imprescindible per al nostre dia a dia», ha defensat la consellera.

En aquest sentit, ha recordat que «en dos anys haurem format més de 300 nous policies locals, hem augmentat el nombre de cursos de capacitació, i n’hem fet de descentralitzats per primera vegada a les altres illes, la setmana que ve clausurarem també el curs per a la categoria d’oficials de policia i ara, les oposicions unificades que farem des de l’EBAP».

«En definitiva, feim unes illes encara més segures i reforçam un cos de proximitat i d’ajuda directa a la ciutadania», ha conclòs Garrido.

A la reunió també hi ha assistit la directora gerent de l’EBAP, María del Carmen Iglesias.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt