Ara llegint
Rècord de participació en els Premis Artesania 2023 del Consell de Mallorca

Rècord de participació en els Premis Artesania 2023 del Consell de Mallorca

Rècord de participació en els Premis Artesania 2023 del Consell de Mallorca

Èxit de participació en els Premis Artesania de Mallorca 2023: s’hi han inscrit un total de 90 candidatures, la xifra més elevada de totes les edicions. El Consell de Mallorca ha posat en marxa, enguany, l’edició millor dotada de la història d’aquests guardons, amb 35.000 euros, i, ara, el jurat valorarà les peces i productes presentats: el veredicte es coneixerà el 23 de desembre, a l’entrega dels guardons que es durà a terme al Centre Cultural la Misericòrdia.

El director insular d’Artesania, Pere Ferrer, destaca que la convocatòria ha estat tot un èxit i assegura que el nivell de les propostes és molt alt: “l’artesania de Mallorca, en el seu major grau d’excel·lència, està present en aquests guardons i el jurat ho tendrà molt complicat per decidir quins són els projectes finalistes”. Tot i això, Ferrer ha lamentat que la categoria del Premi Impuls, per a futurs artesans, ha quedat deserta: “el relleu generacional és clau pel futur de l’artesania de Mallorca, però la fórmula actual del Premi Impuls no respon a les necessitats dels futurs artesans, quedant desert com ja va passar al 2021. És per això que cercarem noves fórmules per despertar vocacions artesanes”, ha dit el director insular d’Artesania del Consell de Mallorca.

D’aquesta manera, les candidatures estan repartides entre sis categories: el Premi Artesania de Mallorca, que es reconeixerà amb 7.000 euros; Tradició Artesana, amb 5.000 euros; Disseny i Innovació, amb 5.000 euros; Promoció Artesana, amb 5.000 euros; Gastronomia Artesana i Moda Artesana, amb 4.000 euros cada una. A més, el Consell de Mallorca reconeixerà amb tres accèssits de 1.000 euros les candidatures que ho mereixin.

El jurat dels Premis Artesania de Mallorca 2023 estan dividits en tres grups diferents per poder atendre totes les peculiaritats de la convocatòria. La majoria són reconeguts mestres artesans de l’illa del sector tèxtil, de la ceràmica, la fusta i les joies, entre molts altres. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt