Ara llegint
El BOIB publica els projectes d’ampliació de les Zones d’Especial Protecció per a les Aus de Tuent i Cala Carbó

El BOIB publica els projectes d’ampliació de les Zones d’Especial Protecció per a les Aus de Tuent i Cala Carbó

El BOIB publica els projectes d'ampliació de les Zones d'Especial Protecció per a les Aus de Tuent i Cala Carbó

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, han presentat avui a Tuent (Escorca) el projecte d’ampliació de dos espais de la Xarxa Natura 2000 a la Serra de Tramuntana. Concretament, s’afegiran 916,13 hectàrees protegides a les Zones d’Especial Protecció per les Aus (ZEPA) de Cala Tuent i Cala Carbó.

Mir s’ha congratulat «d’estendre les figures de protecció europees en dos àmbits tan emblemàtics de la Serra de Tramuntana, donant així continuïtat i connexió a les zones protegides i facilitant la conservació de la biodiversitat de la zona». En aquesta línia, el conseller ha destacat que incorporar aquests trams a la Xarxa Natura 2000 implica la protecció de «més d’un centenar d’espècies endèmiques».

Pel que fa a l’ampliació de la ZEPA de Cala Tuent, comptarà amb una extensió de 900,73 hectàrees en una zona pràcticament sense urbanitzar i on s’hi troben les darreres zones de boscos d’alzinars gairebé a nivell del mar del nord de la Serra de Tramuntana.

Així mateix, a la zona s’han citat 19 hàbitats, dos dels quals són prioritaris i fins a 406 espècies de flora, de les quals almenys 46 són endèmiques. Pel que fa a les aus, s’hi han citat 50 espècies, 37 d’elles nidificants. Respecte a la fauna d’invertebrats, s’hi troben almenys 31 espècies endèmiques, dues d’elles exclusives de la zona.

L’ampliació de la ZEPA de Cala Carbó abraça 15,4 hectàrees i completa la protecció de la costa no urbanitzada de la zona. S’hi han citat 66 espècies de flora, 27 de les quals endèmiques i s’hi troben 7 hàbitats, dels quals un és prioritari.

La resolució d’inici de l’ampliació s’ha publicat avui mateix al Butlletí Oficial de les Illes Balears i durant la pròxima setmana s’iniciarà la Consulta pública prèvia.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt