Ara llegint
Aposta per la difusió del patrimoni i la cultura

Aposta per la difusió del patrimoni i la cultura

Featured Video Play Icon

Binissalem ha tornat a celebrar la Festa des Vermar i la Fira i continua amb el Projecte Ensaïmada per a la difusió del patrimoni entre escolars del municipi

Durant aquesta legislatura a Binissalem s’han hagut d’adaptar i reinventar a causa de la pandèmia i comptar amb l’esforç i implicació de tots, segons expliquen des del Consistori. Així i tot,  s’han pogut impulsar diferents projectes culturals, mediambientals i de participació ciutadana. 

És el cas de la Festa des Vermar, que, després de dos anys de no poder celebrar-se, s’ha ha pogut reprendre “amb més força que mai” i amb la singularitat, indiquen, que en aquesta darrera edició hi hagut el doble de representants, el doble de Vermadors i Vermadores, els nascuts el 2004 i el 2005. “D’aquesta manera, tot i la COVID, cap anyada de joves binissalemers ha quedat sense la possibilitat de presentar-se”, expliquen al respecte.

El grup de Vermadors i Vermadores, amb el batle. (Foto: Ajuntament de Binissalem)

D’altra banda, la Fira de Binissalem, “una fira dedicada al comerç en general, distinta de la Fira de la Pedra i l’Artesania que es celebra el darrer cap de setmana de maig”, va celebrar la seva primera edició els dies 9 i 10 de març de 2019 i la COVID “va obligar a obrir un parèntesi”. Enguany, no obstant, els dies 11 i 12 de març, s’ha celebrat a segona Fira de Binissalem, el penúltim acte de la qual, el concert “Amb Veu de Dona”, de la Coral de Dones Sant Francesc d’Inca, va esser també el darrer acte dedicat a la setmana del Dia Internacional de la Dona, que va comptar amb tota una sèrie d’activitats organitzades pels Serveis Socials de l’Ajuntament, informen.

L’activitat de creació d’un bosquet al talús del pont del tren. (Foto: Ajuntament de Binissalem)

Pel que fa a les tasques de preservació del medi ambient, des del Consistori expliquen que s’ha creat un bosquet al talús del pont del tren: “El CEIP Pedra Viva, com acció del seu eix temàtic del curs 22-23 “La veu de la terra”, va organitzar una diada de sembra d’arbres amb els alumnes del centre, les famílies i altres voluntaris del poble, juntament amb GADMA (Grup Amics en Defensa del Medi Ambient) i amb el suport de l’Ajuntament de Binissalem”, segons detallen.

El projecte Ensaïmada, per donar a conèixer el patrimoni local. (Foto: Ajuntament de Binissalem)

Les escoles del municipi també han estat protagonistes del Projecte Ensaïmada, una iniciativa per a la difusió del patrimoni i de la cultura de Binissalem adreçada a alumnes d’Educació Primària i que “ja té 10 anys de recorregut”. Maria Coll i Borràs, binissalemera i llicenciada en Història de l’Art, informen, el va elaborar a petició de la Biblioteca de Binissalem i és a través d’aquesta i del seu Programa Biblioteca Pública-Escola que es canalitza.

Durant la COVID “va haver-se d’apartar i ho va fer editant els vídeos Binissalem t’enyora destinats principalment als escolars, però també a la població en general, allà on els alumnes i el patrimoni eren els protagonistes”.

Durant aquesta legislatura, l’Ajuntament de Binissalem també ha instal·lat plaques solars a pèrgoles i porxos d’aparcament i un equipament d’energia fotovoltaica al Poliesportiu Municipal.

El concert “Amb veu de dona”, celebrat recentment. (Foto: Ajuntament de Binissalem)

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt