Ara llegint
Compromís amb les energies renovables

Compromís amb les energies renovables

Búger Fora Vila

L’Ajuntament de Búger ha instal·lat panells de plaques solars en els principals edificis municipals a més d’invertir en la millora d’infraestructures

Aquesta legislatura a Búger s’ha apostat per les energies renovables i també s’han realitzat diferents inversions per millorar les infraestructures municipals. Les principals inversions, informen des de l’Ajuntament, s’han destinat a la xarxa d’aigua, tant a la d’aigua potable com a les residuals: “S’han canviat moltes canonades que es trobaven en mal estat, evitant així moltes fuites”, expliquen al respecte. Igualment, “s’han sol·licitat moltes subvencions dels denominats cicles de l’aigua” amb l’objectiu de digitalitzar tots els comptadors i optimitzar el consum d’aigua.

En la seva aposta per les energies renovables, avui en dia, “la majoria d’edificis municipals ja disposen de plaques solars”. També en l’àmbit de preservació del medi ambient, indiquen que a Búger ja fa anys que s’ha establert la recollida dels fems porta a porta, fet que “ha permès reduir de manera important la producció de la fracció de rebuig i augmentar així el reciclatge”.

Algunes de les plaques solars instal·lades a Búger els darrers anys. (Foto: Ajuntament de Búger)

Pel que fa a infraestructures, segons fonts municipals i amb el finançament del Consell de Mallorca, s’han renovat els vestidors del poliesportiu municipal, s’ha asfaltat l’aparcament i s’han canviat tots els sistemes de depuració de la piscina del poliesportiu. També s’ha construït un aparcament al carrer Escola per tal de fer front a la creixent pressió de vehicles del municipi, “sobretot durant els mesos d’estiu en què la població augmenta exponencialment a causa de l’arribada de turisme rural”.

Un dels aparcaments creats aquesta legislatura. (Foto: Ajuntament de Búger)

En el terreny de l’educació, aquesta legislatura s’han posat les bases per a la construcció d’una nova escola. L’Ajuntament de Búger, expliquen, ha ofert una finca a la Conselleria d’Educació que hi ha donat el vistiplau i ara “només falta que aquesta parcel·la es doti dels serveis essencials, cosa que el Consistori farà en els propers mesos”.

A nivell cultural, des del Consistori expliquen que s’han ofert tot tipus d’actes i activitats, des de teatre, concerts, conferències i presentacions de llibres fins a jornades d’estudis locals, el primer festival de corals i sortides culturals, entre altres iniciatives.

Els reptes pendents, conclouen, són construir una planta desnitrificadora per a l’aigua potable, embellir el poble amb arbres i modificacions d’espais per guanyar llocs d’esbarjo, seguir amb l’aposta per les renovables i “dur a bon port el projecte de l’escola”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt