Ara llegint
Potenciar el turisme i complir amb la ciutadania

Potenciar el turisme i complir amb la ciutadania

Santanyí Fora Vila

L’Ajuntament de Santanyí ha centrat els seus esforços aquesta legislatura en respondre a les necessitats dels residents i en seguir promocionant el municipi com a destinació turística

Durant aquesta legislatura l’Ajuntament de Santanyí ha impulsat diferents accions de millora de l’entorn i dels serveis als diferents nuclis amb l’objectiu “d’arribar a tota la població”.

“El que més hem valorat és complir amb la ciutadania, amb infraestructures com el clavegueram, l’enllumenat de carrer, etcètera, però sense oblidar el nostre motor econòmic, com és el turisme, ni deixar de banda la cultura com a senya identitària del terme”, ha explicat al respecte la batlessa Maria Pons. I ha afegit: “Volem que el municipi de Santanyí segueixi al costat dels seus residents, veïnats i visitants, i que continuï essent capdavanter en matèria turística i conegut a tot el món, sempre amb el compromís de ser sostenibles i respectuosos amb el medi ambient”.

La transformació dels carrers de Cala d’Or. (Foto: Ajuntament de Santanyí)

Per complir aquests objectius, informen, s’han realitzat diferents inversions. Una d’elles ha estat la posada en marxa d’un pla per renovar les vies més importants del nucli de Cala d’Or. El primer dels carrers on s’ha fet aquesta millora és a l’avinguda Benvinguts, “que s’ha asfaltat de bell nou de cap a cap; a més s’han reparat les voreres que estaven en mal estat, s’han repintat totes les marques viàries i s’han executat millores en l’accessibilitat en els passos per a vianants”, expliquen al respecte.   

Les feines han continuat als carrers Bèlgica i Formentera, a l’avinguda Platja d’Or i a l’avinguda es Fortí. En total, la despesa en millora d’asfalts, carrers i voreres i en la distribució d’aparcaments al nucli de Cala d’Or, segons indiquen, suposarà una inversió de 300.000 euros. Aquestes, no obstant, no seran les úniques actuacions d’aquestes característiques previstes al municipi: “Ben aviat s’executaran projectes de millora d’asfalts, voreres i carrers a diferents nuclis del terme que s’espera que estiguin enllestits en els pròxims mesos”, expliquen.

Un dels camins rurals que s’han asfaltat. (Foto: Ajuntament de Santanyí).

D’altra banda, fins a sis camins del terme municipal de Santanyí han estat millorats i condicionats en els últims mesos. L’Ajuntament de Santanyí ha asfaltat el Camí des Rafal, el camí dels horts, el camí de Can Carrió, el Camí de Can Jordi, el camí de França i el camí de Mondragó. En total, suposa haver renovat la pavimentació de 7.592 metres de camins, “tots ells molt utilitzats per la ciutadania i també per aquells qui visiten el municipi”, assenyalen.  En total, indiquen, l’Ajuntament de Santanyí, ha invertit 302.280 euros en els gairebé 7,6 quilòmetres d’asfaltatge de camins.

Amb l’objectiu de millorar  l’accessibilitat i els serveis dels principals carrers dels diferents nuclis del municipi, també s’han duit a terme obres de reforma i condicionament del carrer Sant Andreu del poble de  Santanyí. Es tracta d’una inversió de 145.000 euros que, informen, dona continuïtat als diferents projectes que s’han executat en els últims anys per donar prioritat al vianant sobre el trànsit rodat, per reduir les barreres arquitectòniques i per tenir el centre històric amb carrers empedrats i voreres al mateix nivell. A més, també suposarà “una important millora” en el sistema de conducció de les aigües pluvials, ja que s’aprofitarà per implementar les canalitzacions. El projecte del carrer Sant Andreu, a més, “connectarà amb el que es va executar al carrer del Sol i un petit tram de la plaça Constitució”. 

En el cas de Cala Figuera, s’està executant al carrer Marina, que serà “refet de dalt a baix”. En aquesta obra, que suposa una despesa de 566.550,82 euros, “es tornarà a asfaltar el carrer de cap a cap, uns 350 metres; a més s’ampliaran les voreres, que passaran a ser d’1,80 i 2,50 metres d’amplària, i la calçada de 5,70. També s’aprofitarà per canviar tota la xarxa d’aigua potable, així com la de clavegueram i la d’evacuació de pluvials”. Al respecte, el primer tinent de batlessa, Joan Gaspar Aguiló, ha explicat el fet que “s’ha aprofitat per elaborar un estudi per conèixer com es comporta l’aigua de pluja en tota la zona i poder preveure quina és la millor manera de fer sortir l’aigua cap a la mar. D’aquesta manera, en pròximes millores es podrà tenir en compte, ser més eficients, i evitar problemes”.   

En el terreny de millora dels serveis, el Consistori també ha preparat una inversió per millorar l’enllumenat públic de Cala Santanyí. Concretament, expliquen, es tracta d’una renovació completa al carrer Costa den Nofre i les vies dels voltants. En total s’hi destinaran 254.440,35 euros, i el projecte inclou l’ampliació i millora de tot el sistema d’il·luminació pública, a més del canvi de les canalitzacions i del cablejat elèctric.  

La presentació de les rutes senderistes pel municipi. (Foto: Ajuntament de Santany

Des de l’Ajuntament, d’altra banda, es segueix apostant per la creació de nous al·licients i punts d’interès per a tots aquells que decideixen visitar el terme, sigui durant la temporada alta o durant la tardor i l’hivern. Per això, des de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Santanyí s’han creat 12 rutes a peu i senderistes que tenen com a punt de partida i arribada diferents ubicacions del municipi, amb l’objectiu de “sumar atractius a tot allò que ofereix el terme”.  

Aquestes rutes estan repartides majoritàriament per la zona costanera de tot el terme i estan classificades segons la seva dificultat, encara que la majoria són accessibles per a tothom, expliquen. Per ajudar a seguir-les, s’ha creat un mapa on s’inclou, a més del seu recorregut, codis QR amb tota la informació necessària i d’altra informació complementària. A més, les rutes també han estat senyalitzades amb indicadors als seus traçats que també inclouen els codis QR per ajudar als senderistes.

Dins l’àmbit turístic, des del Consistori de Santanyí també destaquen que les banderes blaves que atorga la Comunitat Europea a les platges que reuneixen les condicions òptimes de seguretat i sanitat, han tornat a certificar la qualitat de les platges del terme municipal de Santanyí. Així les platges de Cala Santanyí, Cala Llombards, sa Font de n’Alis, que forma part del Parc Natural de Mondragó, la platja de s’Amarador, i a platja de Cala Gran a Cala d’Or, “tindran el distintiu de color blau onejant aquest estiu”.

S’Amarador, un dels emblemes del municipi de Santanyí (Foto: Ajuntament de Santanyí)

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt