Ara llegint
Eivissa recupera l’esplendor de la torre de Can Pere Musson, que l’any 2016 es va enfonsar

Eivissa recupera l’esplendor de la torre de Can Pere Musson, que l’any 2016 es va enfonsar

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa, Sara Ramón, juntament amb el regidor de Cultura de Sant Joan, Santi Marí, i els propietaris i promotors dels treballs, han presentat la rehabilitació i recuperació de la torre de Can Pere Musson a Sant Llorenç, una torre declarada BIC amb tipologia de monument i que al 2016 es va enfonsar en la seua pràctica totalitat.

Els treballs per a la recuperació d’aquest bé patrimonial han ascendit a prop de 300.000 euros, dels quals el Consell d’Eivissa ha aportat més de 104.000 euros gràcies a la línia d’ajudes econòmiques per al manteniment i la recuperació de bens d’interès cultural.

Aquesta ajuda és exclusiva per a BICs amb tipologia de monument, “una reclamació que feien els propietaris de les torres de defensa, ja siguin ajuntaments o particulars, per la especificitat d’aquestes construccions” ha explicat Ramón qui ha recordat que per ajudar a agilitzar els treballs de recuperació d’aquesta i d’altres BICS amb tipologia de monuments a l’illa, a diferència d’altres convocatòries d’aquestes ajudes, es finança un 30% de la quantia de l’obra una volta notificada la resolució i la resta s’abona abans de la justificació dels treballs i els promotors tenen fins a octubre de 2022 per a justificar-les.

En aquest sentit, Sara Ramon ha incidit en què una de les accions prioritàries d’aquesta legislatura “és la posada en valor del nostre patrimoni, com a respecte per la nostra història, per les nostres tradicions i cultura. Un valor, que a més, s’afegeix als atractius turístics de la nostra illa”.

Des del departament de Patrimoni del Consell d’Eivissa es recorda que les torres es tracten d’una tipologia de BIC que han patit un greu deteriorament tant per la seva utilitat, ja que només s’empraven per ocasions molt puntuals i això ha fet que fossin edificacions gairebé abandonades durant anys, com per les condicions climatològiques, pluja i humitat, que han erosionat el seu sostre, murs i elements de fusta. “Amb aquesta actuació i altres que tenim previstes a més torres i BICs de tota l’illa, es podrà recuperar part del nostre patrimoni i donar-li una nova vida. Avui estam molt contents d’haver recuperat la silueta de Balàfia que torna a tenir aquesta torre emblemàtica El nostre compromís és recuperar patrimoni i estam treballant per tenir molt més bones notícies com aquesta” ha conclòs la consellera de Patrimoni.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt