Ara llegint
Agricultura injecta 1’5 milions al sector primari

Agricultura injecta 1’5 milions al sector primari

Les ajudes del Consell per pal·liar els efectes de Juliette arriben a 111 propietaris de la Serra

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, mitjançant el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), ha informat avui que acaba d’abonar en els darrers dies més d’1,5 milions d’euros de diverses ajudes per continuar donant liquiditat al sector primari de les Illes Balears. En aquest sentit, el conseller Joan Simonet ha volgut recordar que «una de les principals prioritats de l’actual legislatura era resoldre les convocatòries d’ajudes com més aviat millor perquè volem dotar el sector de tots els recursos disponibles».

Al detall, de les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural (PDR), s’han resolt un total de 27 expedients per valor de 942.873,31 euros. En concret, les línies que han estat subvencionades són la destinada a inversions en explotacions agràries (INEA); la destinada a subvencionar projectes pilot (COPPI); la destinada a les cadenes curtes de comercialització (COCCI); la línia dirigida a donar suport a les activitats d’informació i promoció en el mercat intern (PIPQU) i la dirigida a les estratègies dels grups LEADER (EDLP), entre altres. En aquest sentit, cal recordar que aquests ajuts del PDR estan cofinançats entre el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el Govern de les Illes Balears.

El FOGAIBA, a més, ha fet també un nou pagament dels ajuts per pal·liar els efectes del temporal Juliette als olivars i garrovers: s’han resolt de la convocatòria 18 expedients per valor de 437.255,71 euros. «Vull destacar que gràcies a la feina intensa que s’està fent per part de tot l’equip de la Conselleria anem agilitzant els terminis de resolució de les convocatòries», ha destacat el conseller Simonet.

Altres dels expedients que s’han abonat en aquests darrers dies corresponen a pagaments pendents de les ajudes de la política agrària comuna (PAC) i de la convocatòria de les ajudes FEMP per la paralització temporal de 2022. A més, des del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears s’anuncia també el tancament de les convocatòries de Foment de la raça frisona (FOF) 2022 i del Control i erradicació de la Febre Q (CEQ) 2023, ja que s’han resolt i abonat tots els expedients.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt