Ara llegint
Enxampen amb un dron tres pescadors submarins i un amb canya dins la Reserva Marina des Freus d’Eivissa i Formentera

Enxampen amb un dron tres pescadors submarins i un amb canya dins la Reserva Marina des Freus d’Eivissa i Formentera

La direcció general de Pesca i Medi Marí, de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha iniciat l’expedient de denúncia d’una embarcació que duia a bord a tres pescadors submarins que practicaven aquesta activitat prohibida dins la Reserva Marina des Freus d’Eivissa i Formentera.

Els fets varen ocórrer el passat 7 de maig a les 9.40 hores del dematí. A més, els pescadors realitzaven pesca submarina sense boia d’identificació reglamentària. A l’acta de denúncia també consta que hi havia una persona pescant amb canya des de l’embarcació sense llicència de pesca.

Els integrants de l’embarcació varen fugir quan el servei de guardapesca marítim de la Reserva Marina des Freus d’Eivissa i Formentera i de la de Punta de Sa Creu els va avisar que s’acostessin a costa.

Segons la denúncia, el servei de guardapesca va detectar des de terra una embarcació semirígida recreativa aturada a la zona de Punta Prima, sota la torre de vigilància, dins els límits de la Reserva Marina des Freus d’Eivissa i Formentera. Es va comprovar que a bord hi havia tres persones, una d’elles pescant amb una canya, i altres tres a l’aigua, fent pesca submarina, sense la identificació reglamentària.

Al cap d’una estona varen pujar a bord de l’embarcació vestits amb neoprè, aletes, un arpó de pesca submarina i una defensa de l’embarcació de color blanc, que utilitzaven com a reglamentària, però que no ho és. Després els integrants de l’embarcació varen canviar de posició, cap a la punta de Punta Prima, i dues persones es varen tornar a tirar a l’aigua per fer pesca submarina i una persona es va posar a pescar amb canya des de l’embarcació.

El servei de guardapesca va utilitzar un dron per fotografiar la seqüència. En detectar la presència de l’aparell, les persones que estaven a bord de l’embarcació varen avisar els que eren a l’aigua i els van recollir amb la llanxa.

Posteriorment se’n van anar a fondejar a la badia de la platja des Pujols. El servei de guardapesca es va traslladar per la costa fins aquest punt i des d’allà els van demanar fins en dues ocasions que s’acostessin a costa. Els integrants de l’embarcació no varen fer cas, varen arrancar l’embarcació i es varen dirigir en direcció a Eivissa.

Els guardes, llavors, es varen posar en contacte amb un inspector de pesca d’Eivissa i amb una persona del Parc Natural de Ses Salines per si els detectaven a la mar. Com que no fou així es va avisar a Autoritat Portuària i el SEPRONA de la Guàrdia Civil per si els podien identificar en arribar al port d’Eivissa. Finalment no es va poder identificar els pescadors i, per tant, l’acta de denúncia es dirigeix al propietari de l’embarcació fins que els identifiqui. S’enfronten a una sanció per una infracció greu, que pot suposar entre 150 i 30.000 euros de sanció.

Nova denúncia per pesca submarina

D’altra banda, la direcció general de Pesca i Medi Marí també ha denunciat un pescador que realitzava pesca submarina a la reserva integral de la Reserva Marina de la Badia de Palma. Va ser interceptat el passat 7 de maig a les 10.30 hores juntament amb un altre pescador a l’aigua.

La persona denunciada disposava de llicència de pesca submarina, però no comptava amb el permís necessari per poder realitzar aquesta activitat fora de la reserva integral. Segons l’acta, la persona denunciada va intentar enganyar el servei de vigilància perquè els va dir que no tenia intenció de pescar, però de la boia de senyalització penjava un fusell de pesca submarina. La Policia Local de Llucmajor va col·laborar en la identificació del pescador.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt