Ara llegint
Marratxí s’adhereix a l’agenda 2030 per reduir la pobresa, la desigualtat i l’emergència climàtica

Marratxí s’adhereix a l’agenda 2030 per reduir la pobresa, la desigualtat i l’emergència climàtica

L’Ajuntament de Marratxí ha acordat en el darrer ple del mes de gener adherir-se a la Xarxa d’entitats locals per al desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’agenda 2030 de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

La moció, impulsada per PSOE, Més i El Pi, ha estat aprovada per tots els grups municipals, amb l’excepció de Vox que ha votat en contra, per la qual cosa el consistori iniciarà els treballs per aprovar un Pla d’Actuació o Estratègia Local, en el qual s’elabori una anàlisi de situació i un pla de localització i implementació dels ODS de l’Agenda 2030.

L’Agenda 2030 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), aprovada per Nacions Unides al 2015, té com a grans reptes posar fi a la pobresa, reduir la desigualtat, aprofundir en la igualtat de gènere, aturar l’emergència climàtica i garantir unes millors condicions laborals en els països que l’adoptin.

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies, de la qual és membre l’Ajuntament de Marratxí, ha estat inclosa en el Pla d’Acció d’Espanya per a la implementació de l’Agenda 2030, com a institució palanca en l’impuls de l’Agenda 2030.

El principal objectiu d’aquesta xarxa d’entitats locals és la coordinació d’actuacions entre les Entitats Locals per aconseguir millors resultats en la implementació de l’Agenda 2030 en els municipis, a través de la localització i desenvolupament dels ODS en l’àmbit local.

La Xarxa serà l’instrument que oferirà eines a les Entitats Locals perquè aconsegueixin els seus objectius oferint pautes, informació i propostes d’actuació per a fer front a la crisi provocada per COVID-19. En aquest sentit,

la tasca dels ajuntaments és clau per posar en marxa l’Agenda 2030 donada la seva proximitat a la ciutadania.

L’Agenda 2030 suposa apostar per una educació i sanitat de qualitat, per unes ciutats i pobles sostenibles, per una mobilitat i una economia respectuosa amb el nostre entorn natural.

Els Objectius de la Xarxa són els següents:

  • Promoure el coneixement, sensibilització i implantació dels ODS de l’Agenda 2030 en les entitats locals, mitjançant l’enfortiment institucional i la implicació dels diferents actors locals.
  • Enfortir i legitimar el paper estratègic que juguen les autoritats locals en el desenvolupament de l’Agenda 2030
  • Actuar com a fòrum d’intercanvi i experiències entre els les Entitats Locals que integren la Xarxa.
  • Oferir serveis d’assessorament i assistència per als seus membres, formació de tècnics i la mútua cooperació entre les autoritats de les entitats locals en la implementació dels ODS de l’Agenda 2030.
  • Treballar amb les Entitats Locals línies d’actuació concretes després de la crisi provocada per Covid-19 donant una resposta alineada amb l’Agenda 2030.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt