Ara llegint
Alumnes de Sant Antoni fan una sembra de 100.000 llavors amb el mètode Nendo Dango

Alumnes de Sant Antoni fan una sembra de 100.000 llavors amb el mètode Nendo Dango

Alumnes de Sant Antoni fan una sembra de 100.000 llavors amb el mètode Nendo Dango

Els alumnes de 5è i 6è de primària del col·legi Ca Bonet han protagonitzat la primera jornada de reforestació amb el mètode Nendo Dango a la zona de sa Talaia. La iniciativa, impulsada a través de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, es va iniciar fa unes setmanes amb uns tallers en quatre col·legis del municipi, en els quals els alumnes van posar en pràctica aquesta tècnica japonesa de cultiu, que consisteix a crear ‘bombes de llavors’ amb argila i compost.

Una vegada creades aquestes boles, que inclouen diferents llavors de diferents espècies autòctones, s’han deixat assecar durant dos setmanes, i avui s’ha dut a terme el primer llançament a la zona de sa Talaia, l’àrea triada per reforestar a causa dels incendis soferts en els últims anys.

La regidora de Medi Ambient, Neus Mateu, ha detallat que a través d’aquest mètode, “l’argila i el substrat protegeixen les llavors, dipositades a l’interior, d’animals i inclemències meteorològiques facilitant la seva germinació i opcions de creixement”.

Mateu també ha recordat que s’han utilitzat 100.000 llavors de vegetació autòctona de l’illa (savina eivissenca, mata, lavanda i olivella) recomanades i facilitades per part del Banc de Llavors Balear de la Conselleria de Medi Ambient del Govern. “És una tècnica molt senzilla i eficient per la regeneració d’ecosistemes, que ha tingut molt bon acolliment als col·legis i que ens ajudarà en la reforestació de sa Talaia”, ha destacat Mateu, que ha valorat positivament aquesta activitat com una oportunitat també per a “involucrar als més petits en iniciatives mediambientals del nostre municipi, en aquest cas en la recuperació del principal entorn natural del nucli de Sant Antoni”.

En els tallers hi varen participar un total de 200 alumnes de 5è i 6è de primària dels centres CEIP Sant Antoni, CEIP Sant Rafel, CEIP Guillem de Montgrí i CC Ca Bonet.

Moviment Smart Green España

El projecte forma part del Moviment Smart Green, impulsat per LG Espanya, una iniciativa per combatre el canvi climàtic a través de la regeneració d’ecosistemes i que té com a objectiu unir a empreses, institucions i ciutadans per a plantar 47 milions d’arbres a l’any a Espanya amb aquest mètode fàcil i econòmic de reforestació.

La tècnica Nendo Dango, coneguda també com a ‘bomba de llavors’ va ser desenvolupada pel biòleg, agricultor i filòsof japonès Masanobu Fukuoka.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt