Ara llegint
El Govern autoritza la planta de transferència de residus urbans de Formentera

El Govern autoritza la planta de transferència de residus urbans de Formentera

El Govern autoritza la planta de transferència de residus urbans de Formentera

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, i el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Diego Viu, han visitat la planta de transferència de residus urbans de Formentera com a pas previ a la seva autorització administrativa, acompanyats de la presidenta accidental del Consell de Formentera i consellera insular de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló, i del vicepresident i conseller insular de Territori i Infraestructures, Javier Serra.

Sáenz de San Pedro ha informat que el projecte per a l’execució i l’explotació d’instal·lacions per al tractament i la valorització de residus de construcció i demolició a Formentera es troba actualment en fase d’autorització

La visita de treball ha servit per conèixer de primera mà com es gestionen els residus a Formentera. «A mi m’agrada estar sobre el terreny, conèixer com es fan les coses i quins són els reptes de Formentera de cara al futur. Hi ha molts desafiaments interessants i l’objectiu és venir, conèixer-los i que ens ho expliquin de primera mà el Consell i els tècnics, alhora que proposem solucions perquè la qualitat de vida dels ciutadans de l’illa sigui una mica millor», ha explicat el conseller..

Sáenz de San Pedro ha afegit que algunes de les solucions aportades pels tècnics del Govern tenen a veure amb el procés d’adaptació del pla director de residus de Formentera, els reptes que es presenten en matèria de gestió de residus i economia circular en els propers anys, així com constatar les actuacions que permetran l’autorització administrativa de l’estació de transferència.

Per la seva banda, la consellera insular de Gestió Ambiental, Verónica Castelló, ha destacat que aquest primer any de legislatura «s’ha dedicat a donar l’impuls a la regularització de la planta de transferència». Així mateix, ha assenyalat que en aquests moments «estam treballant en aquelles infraestructures que estan plantejades en el Pla Director Sectorial de l’àrea de gestió de residus des Cap de Barbaria per a poder construir la planta de residus de materials de construcció i la planta de compostatge».

La visita, a la qual també ha assistit personal tècnic del Govern i del Consell, ha servit per inspeccionar les obres duites a terme per la institució insular per tal de tramitar l’autorització per a l’homologació de la planta de transferència d’acord amb la Llei de residus i sòls contaminats pel que fa a la regulació de la gestió dels residus. La planta de transferència té per objecte la recepció de residus des de Formentera a les plantes de tractament de Ca na Putxa a Eivissa. La seva posada en marxa el 2007 va permetre la clausura de l’abocador des Cap de Barbaria.

Tractament de residus de construcció

La reunió de treball ha servit també per tractar l’estat del projecte per a l’execució i l’explotació d’instal·lacions per al tractament i la valorització de residus de construcció i demolició a Formentera, el qual es troba en fase d’autorització per part del Govern de les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt