Ara llegint
El Govern tranquil·litza la població de Sant Antoni: la qualitat de l’aire és bona

El Govern tranquil·litza la població de Sant Antoni: la qualitat de l’aire és bona

L’informe emès per la unitat mòbil de la Secció d’Atmosfera del Govern Balear que s’ha desplaçat a l’incendi de l’estació de biomassa de Sant Antoni de Portmany reflecteix que la qualitat de l’aire a la zona de l’incendi és bona i no presenta cap perill per a la població.

Així ho ha detallat el Govern Balear mitjançant una comunicat fet públic avui divendres. I és que tots els elements mesurats (substàncies derivades del sofre i del nitrogen, monòxid de carboni, ozó i partícules en suspensió) presenten nivells innocus, tant pels veïns de la zona afectada per l’incendi com pels intervinents de l’operatiu, segons revelen.

Aquesta unitat, que estarà allà fins la finalització de l’emergència, mesura des d’avui dematí la qualitat de l’aire a la zona i emet un informe al cap de l’operatiu per si s’han de prendre mesures complementàries.

En aquest moment, des de l’operatiu d’emergències, s’està aplicant escumogen al material en combustió, que són restes vegetals provinents de treballs de jardineria i silvicultura, per tal de millorar les condicions de l’aire de l’entorn, ja que aquest producte limita les taxes de vapor emès.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat en funcions, Mercedes Garrido, ha assistit a la reunió del Comitè Tècnic Assessor d’aquest divendres i ha pogut veure la tasca dels efectius que treballen a l’estació de biomassa on el ritme d’extinció de l’incendi va a bon ritme: ahir es van poder retirar 200 camions a la zona d’apilament de material, un terreny on es cultivava blat de xeixa i que va ser segat per l’operatiu per poder salvar la collita.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt