Ara llegint
Medi Ambient retira a la costa de Formentera 3.500 quilograms de carpobrotus

Medi Ambient retira a la costa de Formentera 3.500 quilograms de carpobrotus

El passat mes de gener es varen iniciar les tasques d’extracció manual de la planta invasora Carpobrotus edulis, que s’estan executant, actualment, a l’illa de Formentera. Fins ara s’han retirat uns 3.500 quilograms d’aquesta planta en una superfície d’aproximadament 2.000 metres quadrats. Les principals extensions s’han retirat a La Savina (867 metres), Cala en Baster (567 metres), Platja de Tramuntana (188 metres),  Costa d’Es Carnatge (250 metres) i Penyal d’es Vi (129 metres).

El mètode d’extracció és manual i les restes retirades es depositen a la planta de tractament de residus de l’illa. La planta és també coneguda popularment com patata frita.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, han visitat les tasques d’eradicació de l’espècie invasora.

«El Carpobrotus afecta de manera important les espècies de flora endèmiques per la seva resistència a la dessecació i capacitat de cobertura» ha explicat Mir qui ha afegit que «cal treballar en la restitució d’aquests hàbitats per afavorir la presència d’espècies pròpies en aquestes valuoses àrees litorals».

El Projecte d’eradicació del Carpobrotus a Formentera (2021-24) té un pressupost de 141.500 euros i està executat pel Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB). El 2021 es va dedicar a fer la prospecció per tota l’illa de les localitzacions d’aquesta espècie tot i que encara queden per prospectar zones de difícil accés com penya-segats o illots.

L’educació ambiental forma part també del projecte. Així, està previst que enguany s’iniciï una campanya d’informació i divulgació a particulars i entitats que mantenen aquesta planta als seus jardins.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt