Ara llegint
Sant Antoni reparteix 75 trampes per a serps

Sant Antoni reparteix 75 trampes per a serps

Sant Antoni reparteix 75 trampes per a serps

L’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha fet avui una passa més en la seva lluita contra la proliferació de serps invasores a l’illa. En col·laboració amb el Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB), s’han lliurat 75 trampes de serps als residents del municipi que les havien sol·licitat prèviament.

Pepita Torres, regidora de Medi Ambient, Platges, Neteja i Benestar Animal, ha subratllat que l’objectiu principal d’aquestes accions és intentar eradicar o, almenys, reduir el nombre de serps presents a l’illa. “Al març vam tenir una reunió amb la Direcció General de Medi Natural, on es va acordar l’entrega de 100 trampes a cada ajuntament a través del COFIB”, ha explicat Torres. A més, ha expressat el seu agraïment per poder comptar amb aquestes unitats, destacant la seva importància per “retenir alguns exemplars i combatre aquesta problemàtica que s’ha estès en els darrers anys per l’illa”.

Alejandro Macías, tècnic del COFIB, ha informat que Sant Antoni és el primer municipi on es fa el repartiment de les 100 trampes aquesta temporada. “Sabem que les serps han disminuït en algunes zones i s’han incrementat en altres, cosa que indica que s’han desplaçat o estan buscant aliment”, ha detallat Macías. Durant la jornada, ha explicat als particulars que “l’única cosa que han de fer és mantenir el ratolí viu dins la trampa i, un cop tinguin una captura, poden gestionar-la ells mateixos o, si necessiten suport, trucar al 112, que ens deriva al COFIB i ens fem càrrec nosaltres”.

L’Ajuntament de Sant Antoni ha rebut les trampes gràcies a l’acord amb la Direcció General de Medi Natural i el COFIB, que estableix l’entrega de 100 trampes a cada ajuntament de l’illa. Les primeres 25 trampes es van cedir a la Societat de Caçadors de Sant Antoni, que s’ha encarregat de la seva distribució i gestió, mentre que les altres 75 s’han entregat directament a particulars.

Les institucions públiques estan treballant en una estratègia i protocols conjunts per a l’eradicació o disminució del nombre de serps, considerades espècies exòtiques a les illes. Aquestes actuacions tenen prioritat en les zones on hi ha un major risc per a la conservació de la fauna, la flora o els hàbitats autòctons amenaçats, com la sargantana eivissenca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt