Ara llegint
Sant Antoni retira un bidó amb 200 litres d’oli que havia arribat a Ses Balandres

Sant Antoni retira un bidó amb 200 litres d’oli que havia arribat a Ses Balandres

Sant Antoni retira un bidó amb 200 litres d'oli que havia arribat a Ses Balandres

L’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha procedit a la retirada d’un bidó que contenia 200 litres d’oli, localitzat a la zona del penya-segat de Ses Balandres, a Santa Agnès de Corona.

El consistori va activar divendres un dispositiu de retirada d’un residu voluminós arribat a la deriva en aquesta zona de costa del municipi. A causa de la dificultat d’accés, el pes del bidó i, principalment, per garantir que no hi hagués cap possible abocament, es va procedir al buidatge en garrafes, posterior transport al port de Sant Antoni i eliminació mitjançant gestor autoritzat, ja que aquest tipus de oli mineral es considera un residu perillós i pot resultar altament contaminant.

Concretament, una gota d’oli mineral pot contaminar més de mil litres d’aigua, segons han destacat des de l’Ajuntament.

El bidó, detectat per la Unitat Territorial de Platges de la Policia Local, sembla que va arribar a la costa arrossegat per la mar i, per l’estat en què es trobava, portava un temps a la deriva, possiblement després de caure d’alguna embarcació que transporta aquest tipus de residus.

En aquest dispositiu hi van intervenir el servei de salvament i socorrisme del municipi, la Unitat Territorial de Platges de la Policia Local i la concessionària del servei de neteja i de platges (UTE Portmany), sota la supervisió dels serveis tècnics i la coordinació de platges del departament de Medi ambient de l’Ajuntament de Sant Antoni.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt