Ara llegint
Santa Eulària invertirà 100.000 euros per crear onze nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Santa Eulària invertirà 100.000 euros per crear onze nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Santa Eulària invertirà 100.000 euros per crear onze nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha tret a licitació un contracte per valor de 100.000 euros per implantar cinc nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics, que suposaran 11 noves preses de subministrament per a cotxes d’emissions zero, incloent-hi una de càrrega ràpida. Actualment es treballa en la realització de projectes perquè totes les parròquies comptin amb elements d’ aquest tipus que facilitin la mobilitat elèctrica no contaminant. Un cop adjudicat el contracte hi haurà dos mesos per a l’execució

Els nous punts estaran ubicats a l’avinguda Doctor Salvador Camacho (davant del Palau de Congressos d’Eivissa, l’únic que serà triple i que comptarà amb una presa de recàrrega ràpida), a l’aparcament públic del carrer Joaquín Gadea (al costat del Passeig Solidari), al carrer Sant Joan, al carrer Sant Llorenç (immediacions de l’entrada al Port Esportiu) i al carrer Marià Riquer Wallis (al costat de la ‘plaça del cavall’). D’aquesta manera s’estén la xarxa per tot el nucli urbà, fent més fàcil i accessible l’ús dels cada vegada més estesos vehicles elèctrics.

Aquests punts se sumen als 12 existents a Santa Eulària (quatre al carrer Joan Tur Tur i vuit al pàrquing municipal del Passeig de la Pau) i a l’equipat amb pèrgola solar de l’estacionament del camp de futbol de Sant Carles.

Els punts de recàrrega del municipi poden ser usats de forma gratuïta pels propietaris de vehicles elèctrics gràcies a unes targetes que es poden sol·licitar a la Casa Consistorial aportant la documentació del vehicle.

Tant aquesta gratuïtat com la reducció del 75% en el pagament de l’Impost de Circulació dels Vehicles Elèctrics amb domicili fiscal al municipi són mesures que es venen adoptant des de fa anys per mirar d’afavorir la implantació d’aquest tipus de tecnologies. Enguany, aquestes polítiques s’han ampliat amb l’aprovació d’una bonificació de l’IBI de fins a 1.200 euros per la instal·lació de punts de recàrrega privats.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt