Ara llegint
El Monestir de Bellpuig estrena la campana donada per Os de Balaguer en l’agermanament dels dos pobles

El Monestir de Bellpuig estrena la campana donada per Os de Balaguer en l’agermanament dels dos pobles

El Monestir de Bellpuig estrena la campana donada per Os de Balaguer en l'agermanament dels dos pobles

Des d’ahir roman penjada al Monestir de Santa Maria de Bellpuig d’Artà la campana donada al poble pel municipi català d’Os de Balaguer l’any 2019, en motiu de l’agermanament dels dos pobles.

Es tracta d’una fita històrica i reinvindicada pel poble i executada pel Consell de Mallorca.

El proper dissabte visitarà el municipi una representació d’Os de Balaguer i del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes per reforçar l’agermanament, moment immillorable per fer una visita a Bellpuig i a la seva ‘nova’ campana.

Aquesta campana és l’obsequi que va fer el municipi d’Os de Balaguer, el 2019 a Artà, per recordar els vincles històrics que uneixen als dos municipis. De fet, la campana, que pesa uns 100 quilos, du gravada la Verge de Bellpuig amb tota la seva simbologia: el monestir d’Artà va ser creat i fundat per monges catalanes al segle XIII que acompanyaven Jaume I. 

Ara, l’objectiu del Consell de Mallorca és obrir, l’abans possible, Bellpuig al públic mentre es duen a terme les campanyes d’excavacions arqueològiques, que han tret a la llum restes d’època prehistòrica, romana i musulmana. D’aquesta manera, es podran fer visites guiades que explicaran tota la seva història i estarà a l’abast dels ciutadans d’Artà i de tota Mallorca. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt