Ara llegint
Felanitx aprova per unanimitat el Pla d’infància i adolescència 2023-2028

Felanitx aprova per unanimitat el Pla d’infància i adolescència 2023-2028

Felanitx aprova per unanimitat el Pla d'infància i adolescència 2023-2028

L’Ajuntament de Felanitx ha aprovat aquest dilluns per unanimitat, en una sessió plenària extraordinària, el nou Pla de la Infància i Adolescència que s’enviarà a UNICEF per poder renovar el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància. És la segona vegada que s’aprova un pla, on s’han escoltat de primera mà les propostes dels nins i nines que han participat en diferents moments del procés des de la seva creació l’any 2017.

En el ple, on han assistit 22 infants i adolescents dels 181 que han format part dels Consells d’Infants (actualment hi ha 44 consellers i conselleres) s’ha exposat com ha estat el procés de participació d’infants i adults per al seu diagnòstic. Els drets dels infants, la salut mental i les violències que pateixen els nins i nines són alguns dels temes destacats. Altres són la millora dels jocs i espais verds al municipi, cobrir la plaça de pediatria, un local per als joves per poder fer activitats els horabaixes o que els professors no facin comparacions a les classes, ja que se senten inferiors.

També han destacat que hi hagi més professionals per ajudar nins amb problemes socials, econòmics o familiars. Tenir més informació dels clubs esportius i que es continuï amb la mateixa línia de les activitats que es fa des de Joventut.

Des de l’any 2018, Felanitx té el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància que té la participació infantil com un dels seus pilars bàsics. Per l’Ajuntament és fonamental promoure la participació activa dels nins i nines en temes que els afecten, escoltar els seus punts de vista i considerar-los en els processos de presa de decisions. Per aquest motiu, es va crear l’any 2017 el Consell d’Infants de Felanitx en el qual participen nins i nines de tots els nuclis del municipi i que cada curs escolar es va renovant.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt