Ara llegint
Astilleros de Mallorca cedeix més de 5.800 fotografies a l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell

Astilleros de Mallorca cedeix més de 5.800 fotografies a l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell

Astilleros de Mallorca cedeix més de 5.800 fotografies al fons de l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell

L’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca, gestionat pel Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell, rep la cessió d’una part del fons fotogràfic d’Astilleros de Mallorca. El traspàs comprèn un total de 5.871 documents fotogràfics inèdits. La cessió, valorada en 17.600 euros, és per 10 anys amb possibilitat de pròrroga.

Concretament, 4.525 positius i 1.346 negatius fotogràfics, fets entre els anys 1945 i 1990, passen a formar part del fons documental de l’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca. Les fotografies documenten acuradament l’evolució de l’empresa i les seves instal·lacions durant la segona meitat del segle xx, així com també les tècniques de construcció naval.

Astilleros de Mallorca

Astilleros de Mallorca és una empresa sorgida el 1969, arran de la fusió entre Astilleros Palma SA, Astilleros Ballester i la factoria de la Naviliera Mallorquina. S’ubica al contramoll del port de Palma i és la indústria pesant més gran de les Illes Balears i la segona drassana de la Mediterrània.

Astilleros Palma, la primera empresa, fou fundada el 1942 per construir i reparar vaixells d’acer i de fusta. La factoria s’ubicava a la pedrera del Terreno i el seu pont giratori permetia el pas dels vehicles pel passeig Marítim al mateix temps que deixava accés a l’aigua de la badia als vaixells de construcció nova.

Durant els anys vuitanta, produí principalment pesquers i iots, a més de reparar mercants i unitats de l’armada espanyola. L’oferta de construcció s’adreça en un 40 % al mercat estatal i en un 60 % al mercat internacional.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt