Ara llegint
Felanitx, el 32è municipi mallorquí que ofereix dades geoespacials a la web del Consell

Felanitx, el 32è municipi mallorquí que ofereix dades geoespacials a la web del Consell

Felanitx, el 32è municipi mallorquí que ofereix dades geoespacials a la web del Consell

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha presentat avui a Felanitx el visor web que permetrà al consistori oferir en obert i manera gratuïta tot un seguit de dades municipals. Aquesta eina permet visualitzar i utilitzar informació geogràfica i cartogràfica a través d’un simple navegador d’Internet.

El conseller Alzamora ha destacat durant la presentació que la posada en marxa d’aquesta eina facilita informació pública, que fins ara resultava poc accessible i en alguns casos d’ús restringit de les administracions. “La societat digital i connectada necessita respostes en forma de dades estructurades i amb aquest visor que hem facilitat als ajuntaments, recopilam, emmagatzemam i distribuïm dades vinculades amb el territori amb un accés ràpid a la informació actualitzada d’una forma senzilla i intuïtiva”.

El visor de Felanitx és el darrer desenvolupat per la Direcció Insular de Suport i Gestió Municipal que permet als ajuntaments complir amb la legislació que obliga els consistoris a publicar tota la informació geogràfica de la qual disposen en format digital i que siguin de les seves competències. En el cas dels ajuntaments: vials, urbanisme, medi ambient i patrimoni. D’aquesta manera, fins a 32 municipis de Mallorca ja fan servir el geoportal IDELMA del Consell on es recullen totes les dades.

En el cas de Felanitx, el visor conté informació d’urbanisme de diferents anys, informació d’altres temàtiques i informació de vials i adreces. A més, es poden consultar informació del municipi gestionada per altres administracions, com per exemple les ortofotos del Govern de les Illes Balears o el parcel·lari del Cadastre. A més, de la consulta de la informació espacial, el visor permet cercar una adreça o referència cadastral, imprimir plànols, consultar documentació, prendre mides sobre la cartografia, capturar les coordenades d’un punt o visualitzar el Street View.

Inversions municipals

El conseller Alzamora ha aprofitat la visita a Felanitx per a conèixer també els diferents projectes finançats pel Consell. Des de 2019 la institució insular ha invertit prop d’1,5 milions d’euros que ha aprofitat per a remodelar diferents espais urbans com la Plaça s’Arraval, el Passeig Joan Estelrich. A més el Consell ha finançat les obres realitzades a la biblioteca de Portocolom o la instal·lació de plaques fotovoltaiques a diferents edificis de propietat municipal.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt