Ara llegint
Felanitx inicia l’expedient per comprar la casa Bellavista a les Monges de la Caritat

Felanitx inicia l’expedient per comprar la casa Bellavista a les Monges de la Caritat

Felanitx inicia l'expedient per comprar la casa Bellavista a les Monges de la Caritat

L’Ajuntament de Felanitx ha iniciat l’expedient d’adquisició de la casa coneguda com a BellaVista propietat de «Las Hermanas de La Caridad De San Vicente de Paul”, situada al Puig del Calvari. Ho ha anunciat avui el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, acompanyat del regidor d’espais municipals, Joan Aznar i la regidora de contractació Marta Cano.

El passat mes de febrer les Monges de la Caritat varen entrar una proposta formal de venda a l’Ajuntament per un preu de 150.000 €. L’edificació consta de 700 m2 edificats i una superfície total de 2.600 m2. El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha declarar que «per la seva ubicació, és interessant pels ciutadans de Felanitx poder adquirir aquesta parcel·la i edificació i arrencar un procés de recuperar aquesta casa. És una edificació que avui està en un estat de conservació complicat, ja que fa molts d’anys que no se’n té cap ús».

Monserrat ha afegit que «encaixa perfectament en una recuperació com a espai públic amb un model de gestió que permeti emprar aquesta casa com a refugi o com esteim fent funcionar les cases de Son Prohenç. És una primera passa perquè els ciutadans de Felanitx en pujar pel carreró del dimoni arribin a un espai que sigui de tots els felanitxers i felanitxeres».

Des de l’Ajuntament de Felanitx s’ha d’esbrinar qui són els propietaris dels espais adjacents per incloure-ho dins el conjunt, a més de poder fer un conveni amb l’Església i convertir el Calvari en un espai verd de Felanitx.

Segons explica l’Ajuntament en un comunicat, ara s’ha d’estudiar si es pot fer compra directa o fer una tramitació de concurs públic que s’estendria en el temps. L’equip de govern, reunit en junta de portaveus amb el PP, PI, regidor no adscrit, BLOC i VOX, ha informat de les reunions amb la propietat i de la intenció de l’Ajuntament de fer efectiva la compra. PSOE i Podem no s’han connectat a la reunió telemàtica.

Des del consistori recorden que l’associació de veïns de Felanitx i els Amics del Calvari, fa unes setmanes, varen tenir un encontre amb els portaveus dels diferents grups municipals on varen traslladar l’oportunitat que tenia l’Ajuntament de Felanitx de fer efectiva la compra de la casa Bellavista situada al Puig del Calvari. Des de l’Ajuntament de Felanitx es vol proposar firmar un protocol d’acord perquè Govern i Consell puguin participar de la recuperació de l’espai, un lloc felanitxer del qual en podran gaudir altres persones.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt