Ara llegint
Manacor amplia la recollida porta a porta a 840 establiments comercials del municipi

Manacor amplia la recollida porta a porta a 840 establiments comercials del municipi

Manacor amplia la recollida porta a porta a 840 establiments comercials del municipi

Els 840 establiments comercials del municipi de Manacor comptaran a partir del proper dilluns 4 de març amb recollida porta a porta de totes les fraccions de residus. D’aquesta manera, la recollida porta a porta s’amplia a tot el municipi de les dues fraccions actuals – paper i cartró i vidre – a les cinc fraccions: paper i cartró, vidre, orgànica, envasos i rebuig.

Es tracta «d’un avenç significatiu en la implantació del canvi de model que impulsa l’Ajuntament de Manacor pel que fa a la recollida selectiva», assegura el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà. 

Aquests 840 establiments comercials inclouen bars, restaurants i cafeteries; botigues i comerços; oficines i perruqueries. La recollida, que comptarà amb un calendari específic, es realitzarà davant cada establiment i l’Ajuntament de Manacor podrà monitoritzar la correcta separació dels residus i el seu corresponent dipòsit mitjançant un dispositiu que s’instal·larà a la façana, com ja s’aplica a altres municipis. 

Ampliació de la recollida porta 

L’ampliació de la recollida comercial porta a porta a porta també vendrà acompanyada de l’ampliació de la recollida porta a porta a 2.384 habitatges de la ciutat de Manacor i a 655 habitatges de Porto Cristo. En total, 5.509 llars de Manacor i 2.555 llars de Porto Cristo comptaran a partir del dilluns 4 de març amb aquest sistema de recollida selectiva còmode i eficient, el que significa el 50% dels habitatges de Manacor i Porto Cristo, els dos nuclis de població més importants del municipi.

Les àrees de Manacor que s’incorporaran a la recollida porta a porta a la ciutat de Manacor són les compreses entre la cara interna de l’avinguda del Ferrocarril, el passeig de Na Camel·la – inclòs – i totes les travessies del carrer d’Artà fins l’avinguda de Baix des Cós – no inclosa – i el carrer de Menéndez Pelayo – no inclòs -. Pel que fa a Porto Cristo, s’afegeixen els habitatges compresos entre la zona del Riuet, carrer de Muntaner i carrer Bordils.

Punt informatiu mòbil

Durant les darreres setmanes, l’Ajuntament de Manacor ha duit a terme reunions informatives amb els veïns de totes aquestes zones amb l’objectiu d’explicar el funcionament d’aquest sistema i de resoldre possibles dubtes dels ciutadans.

Per a aquelles persones que no hagin pogut assistir-hi, l’Ajuntament de Manacor amplia aquesta setmana que ve el dispositiu d’implantació amb la instal·lació d’un Punt informatiu al carrer per als residents dels carrers compresos entre la plaça de sa Mora, el passeig del Ferrocarril, l’avinguda de Baix des Cós i el carrer de l’Esperança.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt